用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅堂幼稚園(北角) 聖保羅堂面試見成點呀?
go

聖保羅堂面試見成點呀? [複製鏈接]

各位, 今日聖保羅堂面試見成點呀?
   0    0    0    0

都ok啦,都叫做有問有答!

前後唔使節10分鐘就搞定,只問了幾條很簡單的問題,12月3日之前有結果,就係咁多!

回覆 1# princesslora 的文章

所以我覺得入呢間學校最緊要可能唔係個小朋友在interview時的表現。

佢地會收幾多學生??

其實佢地入聖保羅男女係咪易d?

小朋友表現一定睇,唔通佢十問九唔應,乜都唔答唔識做,但父母是基督徒,或有家姐ar哥係校友,都收佢詳?

雖然短短10分鍾,但小朋友表現同家長的態度,老師是知道的,因為老師是有經驗的。

原帖由 IanChu 於 10-11-7 22:48 發表
所以我覺得入呢間學校最緊要可能唔係個小朋友在interview時的表現。

佢同聖保羅男女或聖保羅男係無關係, 純粹係小朋友自己去考.

原帖由 pingu_k 於 10-11-7 23:09 發表
佢地會收幾多學生??

其實佢地入聖保羅男女係咪易d?

原帖由 ellako99 於 10-11-8 00:11 發表
小朋友表現一定睇,唔通佢十問九唔應,乜都唔答唔識做,但父母是基督徒,或有家姐ar哥係校友,都收佢詳?

雖然短短10分鍾,但小朋友表現同家長的態度,老師是知道的,因為老師是有經驗的。

...

Totally agreed!!!

咁係咪27/11 in 嗰D都係做吓樣嫁咋?

有冇問大人問題呀?

原帖由 princesslora 於 10-11-7 00:04 發表
前後唔使節10分鐘就搞定,只問了幾條很簡單的問題,12月3日之前有結果,就係咁多!

我可以講gei係, 我信得過呢間學校絕對尊重每個interview的小朋友同家長, in 10分鍾唔代表老師唔認真, 唔通in 20-30分鍾就叫做認真? 12月3號前有結果, 但11月27號仲in 小朋友, 唔代表學校做吓個樣, 學校有須要咁做咩? 有須要浪費老師時間咩?

如果有d家長咁唔相信呢間學校, 咁不如唔好去in啦. 無謂晒大家時間.

原帖由 manba 於 10-11-8 15:57 發表
咁係咪27/11 in 嗰D都係做吓樣嫁咋?

有冇問大人問題呀?

Totally agreed. My son has very enjoy and love the school life during the past two year.

原帖由 ellako99 於 10-11-8 21:26 發表
我可以講gei係, 我信得過呢間學校絕對尊重每個interview的小朋友同家長, in 10分鍾唔代表老師唔認真, 唔通in 20-30分鍾就叫做認真? 12月3號前有結果, 但11月27號仲in 小朋友, 唔代表學校做吓個樣, 學校有須要咁做咩? ...

Good with ST Paul Con & ST Peter. ST Paul Boy not as good as pass few years
‹ 上一主題|下一主題