用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 EC TSA result
樓主: freddielau
go

EC TSA result [複製鏈接]

data deleted

0    0    0    0

原帖由 PaPa 於 10-11-7 12:36 AM 發表

我一路都只係聽到校長同我們講學校有幾勁﹐但又從沒在外間有人提及EC有幾勁﹐好似有啲「老鼠跌落天秤」的感覺。
需然話係一條龍﹐唔駛在學科上催谷﹐但學科以外既野﹐例如︰運動﹑音樂﹑棋藝…等﹐一樣唔見佢鼓勵學生參加校外比賽﹐有 ...

sport....有架....好似籃球/足球(forgotten)d表現,另外今年中學有網球隊參加學介比賽...另外田徑都好似有

原帖由 kdpeter 於 10-11-8 06:29 PM 發表
其實校長係唔應公開TSA成績的。請他守守規矩吧!這是考試局的網頁:

http://www.bca.hkeaa.edu.hk/web/TSA/zh/PriFaq.html

6        使用全港性系統評估資料時有何守則?

不可用於學校間的比較。
不可用於學生間的比較。
每校評估資料只限該校參閱。
學校需承諾遵守資料使用守則,避免誤用。...

話時話校表好似冇犯守則,冇用於學校間的比較,亦無法於學生間的比較,亦只用於校內參考......

原帖由 kdpeter 於 10-11-9 12:30 PM 發表
我都相信校長因為開心過頭, 才把這份喜悅和家長分享。但這不代表佢無做錯。因是自己孩子的學校便不指正其錯處, 這叫護短!

護長又好,護短又好,我開此topic,是給EC家長分享這一點點喜悦而已......

回覆 2# hoyhconnie 的文章

可只無心.....意在於接收了一段令人喜悅的訊息,本着與大家分享而已,我只是家長一名,又點知此乃保密.....
放心,我習慣用真名,
小小挫節,不會影響我

你究竟係咩人?
I think we all get tired of her repeated messages....
Be more constructive !
‹ 上一主題|下一主題