用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 個仔一見女性就大叫同哭!
go

個仔一見女性就大叫同哭! [複製鏈接]

我個仔2歲一見到D嬸嬸,姨姨,婆婆就大叫同哭,但係見男仕就完全無野,仲之有小小熱情想同佢玩,佢就大叫,要人走開為止,就算人地唔熱情,只係行近同我傾計,只要係女性,佢就大叫,請問有無解決方法?
我已經盡量俾佢見多D人,但係一有陌生女性走近,佢就失控,好奇怪,係咪怕D咩呢?
   0    0    0    0

不如你帶佢去健康院請教下啦!

醒目開學勳章

你仔仔曾經被其他女人嚇過?
人仔細細,無可能咁早就喜歡同性架。

anteater, 我個女個case 同你差唔多,佢見到同性就唔驚,但一見到陌生異性佢就會呢埋,有時會喊天。
跟住我就帶佢出多d街同返下Playgroup 見多d 人又好d喎。你都試下吖`

多謝大家意見,我其實懷疑佢俾學校的老師嚇過,所以一見佢地就好唔鐘意,其實我都成日同佢出街,俾佢見多D人,但係一行近D女仕,佢就來料,我根本無機會嘗試,因為佢的行為都嚇親人!於是我唯有開電視新聞(我們一向唔開電視的),佢一見到D新聞姐姐就大叫,男的就無野,搞左好耐,我同佢講姐姐好好架,唔洗大叫,佢終於無咁大反應,不過第2日再試佢又係咁,如是者試左幾日,好D,不過一停左2日,佢又再大叫,不過真係見多D會好D,而見真人好多時D女仕俾左D反應都令佢好驚,所以就大叫,佢真係好細膽...

下 ~ 老師仲咩嚇佢吖...

我只是懷疑,因為個仔一到兩歲就開始返學,但佢未識講野同表達,頭果兩個月都好唔開心,成日哭成淚人,之後咪變成咁,不過而家無事了...所以我而家知道D人成日話唔好咁早俾佢返學,會有反效果.  不過為左佢可以應付K1 INTERVIEW ,我至一早俾佢返學,結果呢排的面試,佢真係識野左,好多都在學校學返來的
‹ 上一主題|下一主題