用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁2ND IN
樓主: silvia_ng
go

陳守仁2ND IN [複製鏈接]

2日前 e間有得2nd in開心到....
今日知道另一間無2nd in傷心到....

上上落落咁刺激我既神經呀...

回覆 162# 2boysmami 的文章

我選YW既主要原因:1.係一條龍, 不要時時睇分數做人輕鬆少少. 2.佢沿西鐵線唔洗係馬路上行,安全又隱定....
缺點係男校, 我就覺得男女校對小朋友好od.同埋中學banding唔係咁好,學校主供課外活動幫學校攞威.....

陳守仁唯一缺點係交通......真係唔知點返佢間學校ar......

原帖由 2boysmami 於 10-10-30 16:52 發表
aiya, 我諗住撘校車jar... 其實學校的校車服務都好緊要, 解決唔到都幾麻煩, 我都驚驚地... 希望到時有線到我家la...

算la, 既然已成定局 ----> 始終都係男女校好d...

...

如果收的話, 我諗都要係附近搵個單位, 唔知佢地果度貴唔貴呢??

原帖由 2boysmami 於 10-10-30 16:52 發表
aiya, 我諗住撘校車jar... 其實學校的校車服務都好緊要, 解決唔到都幾麻煩, 我都驚驚地... 希望到時有線到我家la...

算la, 既然已成定局 ----> 始終都係男女校好d...  

...

無錯 , 男女好od!! hee hee....

我想問下點解你地會選陳守仁, 除左佢果度有多一個語言學之外, 設備完善之外, 還有什麼優點, 請各位指點一下.....
以我所知, 而家個校長是前LA校長, 佢e幾年的確是有好多人考, 今年有成3800tim...

原帖由 flostangraphy 於 10-11-5 13:52 發表
1/ Please describe the equation: E = mc2

2/ Who said this: "Don't ask what your country can do for you, but what you can do for your country"?

3/ If you drove a bus with 43 people on board from Mo ...

od 問題咁似以前ATV "百萬富翁"陳x泰做主持果電視節目.....

原帖由 baby627 於 10-11-7 00:28 發表
我個囝都係收左張play card,老師送左一粒糖同書夾比佢,我估係每個老師做法唔同,沒有特別意思,畢竟有咁多人考,佢地都要睇晒所有人既分先知邊個可以入選,同埋,今日都見到有哥哥係度讀,細佬2nd in,校長仲同佢地打招呼添,所以我 ...

150咁少位ga.....我諗我果個入既機會都好細!
請問有無人知,佢間學校升中派位好唔好呢?

仲有12日就放榜la~

原帖由 silvia_ng 於 10-11-10 19:17 發表

禾巧剪張呀.....

你入既機會應該好大, 有個小朋友讀緊,加上有幾間學校入左圍, 証明你個女係好野黎, 唔洗煩la....

我一向諗名校睇中我個仔機會好微, 點知又比左個2nd int.我, 就係e個希望令我對我個仔有番期望, 開始日日睇住個月曆, 仲要等幾多日先知得定唔得....算啦算啦, 唔好諗啦~ 上天已經安排左我個仔, e d野唔關我事的....hee hee

原帖由 bb00 於 10-11-11 18:32 發表
係咪唔勁叻嘅學生就唔收?入到嘅學生係咪會好谷讀書和功課?

我覺得唔多唔少都會有od谷, 而家間間學校都係咁....
‹ 上一主題|下一主題