用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 比華利幼兒園or幼稚園 Chatroom
樓主: ruby
go

比華利幼兒園or幼稚園 Chatroom [複製鏈接]

Re: 比華利 PGA Chatroom

今朝起身見囝囝右眼紅左呀! 何主任真係好細心, 剛剛 call 黎俾我, 話我囝囝眼紅紅, 仲開始流眼水, 可能作感冒呀!

阿仔今日沒有上學,因為又感冒了,又咳,前天去東港城睇Dr M,但係d藥吾得,食左之後好過度精神,好興奮,仲成日出汗,眼光光  ,到今早零辰3點才去睡:cry: :cry: ,所以今天婆婆帶佢去長沙灣,轉了另外一個L醫生睇,仲帶了之前M醫生開d藥比L醫生睇,L醫生話M醫生d藥太強,又有好重氣管藥 ,所以令到阿仔成晚雖然好累,但又好興奮

所以大家真係要好小心去選擇適合的醫生  :-| ,由其為小朋友:exclaim:, 如有發現有任何不妥或食了藥都冇改善的話,就應該盡快去轉另一個醫生,吾好睇死一個 :-|  :-|   

Hi Saihobb,

近排天氣轉, 我囝囝咳了很久, 看了2次醫生也未好過, 所以冇得選擇後要看dr m, 我知佢d藥係好強, 因以前囝囝食後也出很多汗, 手腳很冷, 而且佢比藥比得好多, 上次比了6支藥水, 但現在囝囝算是好了, tko 我找不到好醫生, 你提及的DR L, 是否很好的? 你囝囝現在好D 沒有?

saihobb,

原來你囝囝病左呀, 真係慘... tko 真係無好既兒科醫生呀! .. 囝囝一病就真頭痛.....我囝囝昨晚隻眼仲不停流眼水.. 今朝先好少少咋....

昨日收到通告, 21/12 開 christmas party, 不過原來要俾 $ 架, 好似 $98... 我諗多數要參加啦!  你地會唔會參加聖誕飾物比賽呀???

昨晚囝囝好好笑, 自己口up up 諗中文兒歌.... 聽左一陣先知佢講乜...." 牛奶真正甜, ........., 飲完又再添".. 哈哈... 睇黎, 佢真係讀得好開心呀!

connie04,

你最後有無交到留位費呀???

Hello Connie04,

多謝關心 仔仔轉了睇Dr L 後的確好了好多,昨晚11點就睡了,又冇再出汗,開始咳得出吐啖,應該係好轉更 其實我父母睇了Dr L差不多20年了,佢真是好有經驗,好適得用藥,我地以前住在佢診所附近,我好以前都係睇佢嫁 : 如果係老人家去睇仲會收平D

Hi Ruby,

希望你囝囝隻眼快d好番啦!昨天我寄了留位費去根德園但就未比校車位費去。你交左未呀?

saihobb,

我仲未寄呀, 係咪寄掛號呀???

ms. lau 剛剛 call 我, 佢真係好細心好好人呀, 佢話我仔仔昨日放學隻眼真係仲流緊眼水, 個樣好似好唔舒服咁, 佢想睇下仔仔今日點樣呀!  

ruby,

我係寄掛號的!

佢地d老師真係好細心 你有冇帶你囝囝去睇醫生呀?

saihobb,

剛剛call番屋企, 我老公話囝囝無再流眼水, d 紅色都退左好多, 佢仲好精神無時停, 應該無問題喇! 所以唔睇醫生喇!

你仔仔點呀?? 希望佢都快d 好番, 下星期一可以番學, 一齊玩啦!

Ruby

可能d淚管一時塞左... 但而家冇味好law , take care..

我想問d doctors 係唔係經常開d 抗生素比d 小朋友?

Ruby,

冇事就放心了 。我囝囝今天情況好了很多,星期一應該可以返學   

Hi Ruby,

我打去問beverly 可不可以12月中才付, 那位小姐很有禮說可幫我記錄下來, 所以我遲多兩星期才付.

cfpa, saihobb,

我囝囝無晒事喇! 多謝你地關心..  
我囝囝仲飲緊 貝母 + 蛇膽陳皮 + 蜜糖, 好似好左少少...咳少左, 痰少左.... 不過仲有3 日未飲, 飲完話你地知效果..

我今早見d 相貼左出來喇, 不過今朝太趕時間番工, 望左一眼就走左, 我想問問你地d 相係咪一定要自己揀 or 叫老師幫手揀都得架???

你地小朋友都參加 christmas party 嗎??? hehe... 我真係想知, 21/12 係上課日, 如果唔參加, 咁點呢   雖然, 我諗多數小朋友都會參加啦....

connie04,

我問過一位上年囝囝o向比華利讀既家長, 留位費大約於下學期要交 $550.. 到大約6 月要交埋雜費喎

RUBY,

唔該晒, 其實我想等到1月20左右才付$, 因到時所有kln 的interview 已知結果, 但若beverly 不能給我再等, 相信我也會12月中交, 而12月中前, 我只能等到蘇浙幼稚園的消息, 但多數唔得, 那miss 一見我和囝囝, 便問他懂不懂國語interview, 我說不懂, 她很surprise, 又問, 咁佢英文得唔得? 我還以為我和囝囝去考緊博士學位, 跟住問d野到好深, 生果是問橙和pineapple, 但是要答國語, 因我囝囝說橙, 老師說不是, 是橘子, 又問他呢個橙食唔食得, 囝囝說可以, 她說這個是假的不能食, 我囝囝又說脫皮後便可食 ..... 總之interview 後感覺得啖笑.  

connie04,

你囝囝仲報左邊間幼稚園呀???

係咪而家都有讀 pre-nursery 呀???

saihobb,

其實你清唔清楚 kentville 既教學方法, 我仲好迷糊呀... 好似一d 課外活動都無喎.... 最奇怪, 連畢業典禮都無... 究竟係咪only 谷讀書呢??? 我開始有d驚呀...  

Ruby,

培正, 民生, 禮賢.
咪讀緊tko plaza 個間 ! 或者讀多兩個月唔讀, 因為早前政府打比家長話佢未註冊, 好多mami 都退學了, 我未退學, 係因為呢兩個月有job在身, 又要和囝囝報學校, 如果full time 揍佢, 會好唔放便, 我見d miss 對囝囝都算好,  所以讀住先...

ruby

我個女12月1日正式返學了, 但第一天只返一個小時.  看到時見唔見到你.

connie04,

係喎! 我失憶添... 你之前講過喇!

咁會唔會提早番比華利呀????
‹ 上一主題|下一主題