用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Paul Co-Ed 小學如何舖路?
樓主: iris727
go

St. Paul Co-Ed 小學如何舖路? [複製鏈接]

父母首要係專業人士,要有學歷,咁就收既機會好大喇。

曾有一同學仔考入了st paul 同dgs, 佢父母都係大學既教授。st paul 校長表明都話收佢小朋友,只要佢地搬過黎香港區,因佢地住火炭。最後佢都係簡左dgs~

My friend's daughter's path:
Victoria pn+k1
St Paul  k1-k3 (big girl)
St paul co-ed
parents are not professional,
mami is a full time housewife,
financially just able to afford
ordinary type of extra-curricular activities,
child is polite and cooperative,
For your reference

讀 St paul 一定要住香港區先入到架???!!!

原帖由 sadsam 於 10-9-17 10:02 發表
父母首要係專業人士,要有學歷,咁就收既機會好大喇。

曾有一同學仔考入了st paul 同dgs, 佢父母都係大學既教授。st paul 校長表明都話收佢小朋友,只要佢地搬過黎香港區,因佢地住火炭。最後佢都係簡左dgs~ ...

不一定,我想校長只不過唔想小朋友上學既路途遙遠姐。

其實媽媽唔洗做既,即爸爸都係搵到下錢既人啦。我都想唔洗做啊!間學校想收d咩學生,基本上只有佢地先最清楚,我地都係靠所見所聞既上黎講下,冇野係絕對既,咩野都有可能發生,不過我就未聽過父母起街市賣菜又或者父母係藍領既佢d仔女起呢d學校讀囉!

原帖由 snow228 於 10-9-17 15:21 發表
讀 St paul 一定要住香港區先入到架???!!!

約克畢業生多考到名校嗎?

各位, 請問約克畢業的多考到名校嗎?
因現正考慮替兒子轉校! 謝謝指教!
‹ 上一主題|下一主題