用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港嘉諾撒學校 準小一同學們, 大家編入左咩班呀~
樓主: 婕婕媽
go

準小一同學們, 大家編入左咩班呀~ [複製鏈接]

咁仲要帶油粉彩, 咩叫油粉彩???

原帖由 cherilau 於 10-9-10 14:33 發表
唔該晒各位!

今日午飯時間我去咗文具店問店員, 佢話d枱墊係for美術堂用的枱墊, 跟著就比咗的枱墊給我看. d枱墊同餐枱墊差不多, 不過就比餐枱墊大張小小. 而價錢都算合理$10. ...

我無買, 不過而家係屋企揾到幼稚園果時D顏色筆上面寫住油粉彩, 聽日有得用喇, HEHE

原帖由 so~shan 於 10-9-12 20:44 發表
取書當日有個攤位買成套,話返學用,你有無買呀!

咁細個要集中精神做功課係有D辛苦.  我見我個仔都唔算太多功課喎.  因為我要工作, 番到屋企都完成晒, 但因為老人家睇, 所以好多時都係做得唔好, 英文仲會寫錯晒, 所以我打算比人補習, 如果你自己教就要比多D耐性, 免得佢怕左, 必要時比佢休息五到十分鐘再做. 就咁坐係度做兩小時, 都唔會做得好, 休息下再做會專心D架.

原帖由 cherilau 於 10-9-17 08:52 發表
正式上學快一個星期了, 工課開始多了, 你們的仔女有冇工課上的問題呢?

我就發覺囡囡開始唔係好自願地做工課. 尤其是做到第2或第3份工課時就開始話疲倦. 若當日有6-7份工課的話, 佢要用成2個鐘的時間才完成, 仲係要 ...
‹ 上一主題|下一主題