用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 主流班2個中國藉班主任!!
go

主流班2個中國藉班主任!!

昨日班主任call咗我,問番佢先知道原來2個都係中國藉班主任,我一直以前會有一個外藉,一個中國藉潻﹗我問佢咁佢學英文會唔會少咗,佢話都會有教英文嘅時間﹗
我又唔記得問佢咁會唔會一個全程講英文一個全程講中文呢?
人心籌算自己的道路;惟耶和華指引他的腳步(箴言16:9)

一個外籍,一個中國籍班主任的應該係國際部...

主流班一直都係2個中國籍既主任架!

國際部都係全中國藉老師

原帖由 Straysheep 於 10-8-6 23:20 發表
一個外籍,一個中國籍班主任的應該係國際部...

係?從何得知?明明話一個外籍一個本地喎..(我講緊係N1,唔係PN)...上次接班主任電話都無為意問下佢添!如果係真嘅,咁就真係接受唔到,很令人失望...

原帖由 cwongkl 於 10-8-7 11:28 發表
國際部都係全中國藉老師

Sorry, 我講緊pn

原帖由 Straysheep 於 10-8-7 12:30 發表
係?從何得知?明明話一個外籍一個本地喎..(我講緊係N1,唔係PN)...上次接班主任電話都無為意問下佢添!如果係真嘅,咁就真係接受唔到,很令人失望...

...

我個仔出年讀pn,現想為他報york,請問yorkpn好不好?  可否講多d有york pn既資料呢?

many thanks!

hi,
主流班係2個中國藉班主任(1正1輔), 而國際班先係1 local +1net teacher....
不過放心啦, 主流班每日都有net teacher教英文科(around25-30mins/per day)....
其實都足夠, 因為就算中國籍老師都會同小朋友講英文架 (除左中文堂), 我個仔k1係主流班, 今年k2 轉左國際班!

原帖由 Grace1010 於 10-8-6 23:00 發表
昨日班主任call咗我,問番佢先知道原來2個都係中國藉班主任,我一直以前會有一個外藉,一個中國藉潻﹗我問佢咁佢學英文會唔會少咗,佢話都會有教英文嘅時間﹗
我又唔記得問佢咁會唔會一個全程講英文一個全程講中文呢? ...