用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 崇真小學暨幼稚園 - 孩子在幼稚園內走失? ...
樓主: kwmeye
go

崇真小學暨幼稚園 - 孩子在幼稚園內走失? [複製鏈接]

我諗我會立刻轉校! 好離譜!

但係呢件事真係無法容忍, 係完全無可能發生既事, 不如你試下打去York, 我幫你問過仲可以申請, 或者真係需要考慮下, 其他如Anfield 嗰d學校都可能有位, 我覺得如果你係有心轉既, 一定可以轉到, 唔使擔心, 唔好再縱容呢間學校!真係太過份!做媽媽的一定好心痛!

原帖由 kwmeye 於 10-8-4 16:36 發表
所以我們想起也很驚慌,這兩天情緒都受到影響,亦為此事哭了幾次,每逢想起孩子當時的情況與無助就更心痛.
我現在亦進退兩難,因9月就開學,根本無空間轉校. ...

其實呢d錯誤一次都嫌多! 一次就夠啦!  如果今次真係唔好彩有咩事點算呀?? 唔好再諗啦, 一於轉校!!!  我地支持你!

我諗樓主大概都不會退學, 是嗎??

其實樓主點解仲要糾纏落去呢??不如快d轉校啦!

Mrs. Yellow, 你好似講緊鬼故咁, 越聽越心寒... 呢間學校真係好過份!!

原帖由 Mrs.Yellow 於 10-8-11 16:38 發表
小兒在別校將升讀小三,曾就讀此幼稚園三年。約入學一年始開始看bk,印象中當時看回舊發言,之前都曾發生過同類事件,途人在山下的車站發現小孩獨自一人,覺可疑問及後送回學校。呢件事我無法知道真偽,不過本人在星期六送兒子上 ...

如果真係校方再加多個理由屈樓主的話, 實在太恐怖了... 樓主好可憐...

原全同意RUVSY之講法!!

原帖由 RUVSY 於 10-8-12 14:49 發表
我覺得無論別人話樓主的用心是什麼, 確實發生了小朋友走失的事件(無論走出學校範圍還是在裡面). 這是一個不可原諒的問題. 小朋友的安全是最緊要, 我亞仔暑假在一間學校暫托, 第一日返學老師已介紹他給亞姐和幾位老師 ...

非常同意呀!!樓主, 我都一樣支持您!!!

原帖由 PEGGYP 於 10-8-16 09:56 發表
我覺得樓主在此發表他的遭遇, 只是想給大家一個警示, 絕無抺黑這學校....
雖然我小朋友不是就讀這所學校, 但我的小朋友以"校外生"的身份參加了今年的暑期班, 其實就今次"走失"事件, 我亦都打過電話問過學校, 校方亦 ...
‹ 上一主題|下一主題