用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田官立小學 今年升中情況如何?
樓主: ccfamily
go

今年升中情況如何? [複製鏈接]

題外話....

大家有冇去小學個邊?  mud e+ 沙小 gum 红!?  一時有人公然俾$$ 徵試卷 , 一時又有人問讀迈間幼稚園容易d入沙小wor!  

Hi Asinai,

明白, Thank.
但我已看了你之前DELETE咗的資料.

gum 你時運高了! ....沒有所謂, 係bk冩得出就預左俾人睇 + 亦言念住遲吓會delete.  其實還有其他資料.....不過不在此詳述了.

係呢,  借問閣吓是mum or dad?  5 g 點解我覺得是daddy.
原帖由 ccfamily 於 10-7-25 09:40 發表
Hi Asinai,

明白, Thank.
但我已看了你之前DELETE咗的資料.

Hi Asinai,

Bingo! 你估對了.

Hi,
睇黎e + 越黎越多daddy 上 bk 了!

btw, 你g 前時運高睇到 ge 頭兩間 secondary, 其實係10年都5逢一潤bingo ge....so, 有心水未?
原帖由 ccfamily 於 10-7-25 23:22 發表
Hi Asinai,

Bingo! 你估對了.

Hi Asinai,

心水中學是有的, 但不會是直資, 我覺得e家好的直資都幾"貴族", 但我又唔係上等人, 都係唔好稔直資啦.
其但要選間中學好過沙官中, 都無幾多選.

morning,

so, would u mind to tell us?  

"貴族"?....gum 我lei個平民的女女正是返緊其中一間 wor!

好過官中的, 都5係無幾既 (全港計).....睇你點揀 & 小朋友成績到5到....of course, 官中係一個尚佳ge 選擇!
原帖由 ccfamily 於 10-7-27 22:48 發表
Hi Asinai,

心水中學是有的, 但不會是直資, 我覺得e家好的直資都幾"貴族", 但我又唔係上等人, 都係唔好稔直資啦.
其但要選間中學好過沙官中, 都無幾多選. ...

Hi Asinai,

Sorry! 講錯說話. 其實是自己唔想小朋友讀直資, 因為AFFORD 唔起.
係呢, 你囡囡升中去咗邊間中學?
至於心水中學, 如果仔女能夠在五,六年級名列前予,女會選ST MARY, MARYKNOLL 或上智. 仔會選St Joe, 喇沙,伊利沙伯。重有無好介紹?
其實現階段說都比較早,重有三年才小五,要睇到時仔女學業成績才可决定. 始終勉強無幸福.

hi, ccfamily,

係呢, 你囡囡升中去咗邊間中學?  你不是說你看了我g前 delete 的 message 嗎?...hehe  她現在的學校在香港區, 如果你有留意我在bk 的其他 message, 不難發現....

至於心水中學, 如果仔女能夠在五,六年級名列前予,女會選ST MARY, MARYKNOLL 或上智. 仔會選St Joe, 喇 ... 見你 gum 坦白, 就講多少少la, check pm pls.   不過, 將來你仔女升中是 334, 又是另一景象.  同埋你心水的大多都有聯係 / 直屬小學, 反正你仔仔還未上小, 可以言念 言念其他方法 wor.

Hi Asinai,

Please check PM.

Hi,

Just checked....but nothing?!
原帖由 ccfamily 於 10-8-2 23:10 發表
Hi Asinai,

Please check PM.

Hi Asinai,

Sent again, please check PM.
‹ 上一主題|下一主題