用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 2010~2011 小一家長請進!
樓主: aquarius828
go

2010~2011 小一家長請進!

回覆 24# aquarius828 的文章

aquarius828

謝........

回覆 22# 小鄧 的文章

hi,
近富榮樓下 有公文式,及一間(忘記名)有二個外籍男士都英文,仲有一間係區議員開的,只有三間......

唔該哂你地丫, 我都仲未包書, 我地算唔太多書, 我識有個媽咪佢話佢囡囡間學校有60本書, 佢要包60本丫 (大家都係升小一)

原帖由 magiccandy 於 10-8-18 17:37 發表
我見大眾書局有些現成的包書套,一包五個($10),封面寫明適合哪間出版社的什麼書,十分方便,有適合longman的中、英、音、PTH、宗教,及教育出版社的數和常識,完全fit大小o架! ...

已經買書包4s-SPI $299,有筆袋送,運動鞋買左NIKE全白色,公價,好彩識人有25%,都要$230.,仲差皮鞋,大家有冇好介紹?

我同小鄧都係打算買DR. KXXX咋... 我頭先LUNCH TIME, 去商務印書館, 睇下D包書膠, 得3種: 1. 一卷卷裝 2. CUT好的, 但有公仔花紋的 (同埋無寫名貼紙送的) 3. 練習簿包書套.... 都無你地講果D, 我諗要去其他D書局再睇睇

原帖由 loveAM 於 10-8-19 16:25 發表
已經買書包4s-SPI $299,有筆袋送,運動鞋買左NIKE全白色,公價,好彩識人有25%,都要$230.,仲差皮鞋,大家有冇好介紹?

回覆 85# aquarius828 的文章

我買包書膠那間書局是一間普通書局, 不是商x, 大x呢! 在奧海城II期1樓, 大大間的, 好似叫MEYER...

你住奧海城附近嗎?如你也是,就一同搭校車了!

原帖由 小鄧 於 10-8-19 18:51 發表
我買包書膠那間書局是一間普通書局, 不是商x, 大x呢! 在奧海城II期1樓, 大大間的, 好似叫MEYER...

magiccandy,
仔仔下午班, 在富榮站太興上車, 李國寶落車, 我打算1/9第一日帶佢上落車,有冇家長也會同一站? 到時可以認識認識。

小鄧:
我個女也是下午班,帝柏上落車,1/9家長可以跟車嗎?

原帖由 小鄧 於 10-8-20 17:48 發表
magiccandy,
仔仔下午班, 在富榮站太興上車, 李國寶落車, 我打算1/9第一日帶佢上落車,有冇家長也會同一站? 到時可以認識認識。

magiccandy,
冇得跟車, 我意思係帶仔仔去車站等車,(佢已經好開心) 因為平時唔係我帶, 順便認識下司機叔叔同校車姨姨。

大家記得今個星期六返去家長會, 上午10時正, 不用帶小朋友。

記得記得...

原帖由 小鄧 於 10-8-25 17:13 發表
大家記得今個星期六返去家長會, 上午10時正, 不用帶小朋友。

e幾日我隻智慧齒"註"咗, 牙肉腫哂, 痛到瞓唔到, 連口都張開唔到; 去睇咗牙醫, 要食5日葯, 消咗腫先可以脫牙... 果種痛我已經覺得好痛好痛....

但e幾日亦同樣發生咗一件令我感到好心痛嘅事... 唔係... 唔止我, 應該係好多人都感到好心痛嘅事, 直播康泰事件, 一幕又一幕嘅情景, 真係令我好憤怒, 滿腦疑問, 為何菲警會這樣做? 真的太多唔明白... 昨晚遇難港人運回香港, 看見生還者哭泣情景, 令我都忍不住來... 回心一想, 相比之下: 牙痛只係一個很小很小嘅痛楚

將遇難家屬交給神, 願神眷顧他們!

菲律賓事件實在震撼, 幾日來不斷有人討論, 心理學家都話要多與人傾談, 抒發心中唔開心的情感, 請大家多留意身邊的小朋友有否受事件影響, 給予適當的指導,因為我的仔仔都問我仲咩事。

aquarius828,
咁啱呀, 我上個月到期check牙, check到又係智慧齒蛀左, 但係未痛, 即脫, 脫完痛左1日就好返晒, 牙痛慘過大病, 食唔到訓唔到, 講唔到...希望你快d脫左佢, 就會好快好返啦。

係丫係丫.. 仔仔都有問我丫, 我講完比佢聽之後, 其實都唔知佢明唔明, 可能我講得複雜咗d... 我連唔明菲警點解咁做都同佢講埋(因要同佢講個結果----死咗好多人) 不過一提起, 真係好唔開心

原帖由 小鄧 於 10-8-26 18:06 發表
菲律賓事件實在震撼, 幾日來不斷有人討論, 心理學家都話要多與人傾談, 抒發心中唔開心的情感, 請大家多留意身邊的小朋友有否受事件影響, 給予適當的指導,因為我的仔仔都問我仲咩事。 ...

Thank you! 不過真係咁啱嘅... 我咁大個都未脫過智齒, 所以有d擔心架都... 我左下果隻蛀咗, 左上果隻打橫出, 所以兩隻都要脫...

原帖由 小鄧 於 10-8-26 18:10 發表
咁啱呀, 我上個月到期check牙, check到又係智慧齒蛀左, 但係未痛, 即脫, 脫完痛左1日就好返晒, 牙痛慘過大病, 食唔到訓唔到, 講唔到...希望你快d脫左佢, 就會好快好返啦。 ...

Hi....大家好.....

現在同大家打個招呼.....

菲律賓事件, 我地只係俾小朋友睇左星期一初初的一段, 之後就冇在他面前睇過, 但是報導很多, 久唔久會俾小朋友睇到少少, 佢問婆婆咩叫人質, 星期三佢在食肆見到人地睇雜誌, 就問我仲咩事菲律賓架車要日日睇? 我問返佢知唔知咩事, 佢話知少少但唔識講, 我問佢件事係開心定唔開心? 佢話唔開心, 已經証明左對無知的小朋友有一定影響了, 我只答他因為有一件唔開心的事發生左, 我地唔了解, 所以想睇多些, 了解多些, 就會冇咁唔開心。小朋友仲係好細, 好似唔知好過知...!

真係好啱喎, 我又係要上下一齊脫, 都係左面, 我就出得好齊, 但太入難清潔所以必脫, 牙醫手勢好好, 只係打葯時痛, 脫時是冇感覺, 葯過左又有d痛, 基本上食佢俾的止痛消炎葯都可以了, 晚上7時脫, 10時已經可以食到野, 放心啦。