用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 2010~2011 小一家長請進!
go

2010~2011 小一家長請進!

感謝神! 仔仔慶幸入到循小(下午班)! 希望大家聯絡下啦!

我仔仔都係下午班, 有2份1機會做同班同學啦!
好神奇, 我們是沒有宗教的家庭,幼稚園亦沒有宗教, 自從派到循小後, 仔仔成日開口埋口都話 "感謝天父..."。

好攪笑丫你仔仔! 好高興認識你丫! 可能係神嘅安排! 是你自己選擇下午班的嗎?

原帖由 小鄧 於 10-7-5 17:08 發表
我仔仔都係下午班, 有2份1機會做同班同學啦!
好神奇, 我們是沒有宗教的家庭,幼稚園亦沒有宗教, 自從派到循小後, 仔仔成日開口埋口都話 "感謝天父..."。 ...

Hi

如果我冇記錯, 你好似係叩門入的. 是嗎 ?

你是什麼時候收到通知架 ?

原帖由 aquarius828 於 10-7-5 17:42 發表
好攪笑丫你仔仔! 好高興認識你丫! 可能係神嘅安排! 是你自己選擇下午班的嗎?

Hi,

我都有印象你(aquarius828)是扣門的, 是否9/7註冊, 看看到時會不會見到.

係丫, 我今早收到學校call架! 叫我星期五去註冊丫! 祝大家好運!

原帖由 MaggieHei 於 10-7-5 22:50 發表
Hi

係丫.. 我今早收到學校call, 叫我星期五去註冊丫! 祝大家好運!

原帖由 MaggieHei 於 10-7-5 22:50 發表
Hi

你地真好記性! 我要去註冊咗間學校拎返張註冊証先得丫! 希望果日見到你啦..點相認好呢?

原帖由 karinaws 於 10-7-5 23:10 發表
Hi,

我都有印象你(aquarius828)是扣門的, 是否9/7註冊, 看看到時會不會見到.

我都要去拎返張註冊証先, 希望果日有緣見到你啦, 我會九點多十點去註冊.

果日我應該唔會果個時間去註冊, 因為啱啱係仔仔幼稚園家長日見面時間, 可能我會下午先去or12點前dd, 睇下趕唔趕到中午前啦.. 但我家陣都仲諗緊幾時拎返張註冊証, 好唔好星期五先一次過做哂佢呢, 請問你知唔知係咪一去到學校就咁同佢講拎得架啦

原帖由 karinaws 於 10-7-6 11:17 發表
我都要去拎返張註冊証先, 希望果日有緣見到你啦, 我會九點多十點去註冊.

我打電話去註冊咗間學校問過要怎樣做, 學校叫我寫封退學信(有學生姓名, 出世紙號碼, 退學原因等), 立即可以取回註冊証, 所以我會9號朝一次過做.
不如你都打電話去你註冊咗間學校問吓.

C啦~~我諗都無諗過要寫退學信循小叩門信我就係咁寫

原帖由 karinaws 於 10-7-6 15:38 發表
我打電話去註冊咗間學校問過要怎樣做, 學校叫我寫封退學信(有學生姓名, 出世紙號碼, 退學原因等), 立即可以取回註冊証, 所以我會9號朝一次過做.
不如你都打電話去你註冊咗間學校問吓. ...

hi,hi,我都會係friday morning註冊,希望見到你啦(aquarius828)!我都好開心可以成功,希望跟住個6年,大家可以多交流.
另我會同一日去之前註冊個間學校攞返張証.

同時亦希望見到 karinaws 呀!

我個間在註冊通告上講明要書面通知, 所以你最好打電話去問下.

不過退學信不是太複雜

原帖由 aquarius828 於 10-7-6 16:05 發表
C啦~~我諗都無諗過要寫退學信mouth:" />循小叩門信我就係咁寫

我打咗比學校啦! 佢問我幾時去拎, 我話星期五, 問咗小朋友叫咩名, 佢叫我果日12:30前去學校揾返佢, 佢會整定d文件比我簽喎... 我仲同佢講咗: 真係唔好意思丫, 果個職員話唔好咁講; 其實如果我扣唔到循小, 我都一心諗住讀e間架啦.. (e間係我地本區嘅第一志願嚟架)

原帖由 karinaws 於 10-7-6 17:35 發表
我個間在註冊通告上講明要書面通知, 所以你最好打電話去問下.

不過退學信不是太複雜

好高興認識你丫loveAM, 大家都要交流多D丫!

原帖由 loveAM 於 10-7-6 16:28 發表
hi,hi,我都會係friday morning註冊,希望見到你啦(aquarius828)!我都好開心可以成功,希望跟住個6年,大家可以多交流.
另我會同一日去之前註冊個間學校攞返張証. ...

看到循小網上----畢業禮學生心聲, 更加令我對循道有信心啊! 畢業的學生都寫著: 很多謝六年來老師的悉心教導, 不斷鼓勵, 有一班同學互相支持, 希望與神同行等等字句, 亦有學生說: 很多謝爸爸媽媽撰了循道給她讀, 感謝神比機會給她讀循道等等..等等.. 我一面看, 我面想, 如果自己的小朋友六年之後都會咁諗, 我就心滿意足了...

係呀!我都有睇吖,我一向心儀循小,所以好有信心,希望同你個小朋友同一班啦!

係丫! 我都一心專攻循道架 係呢...除咗我地幾個會讀小一之外, 唔知仲有無多d人呢可? 循小真係比較低調...

原帖由 loveAM 於 10-7-15 12:10 發表
係呀!我都有睇吖,我一向心儀循小,所以好有信心,希望同你個小朋友同一班啦!