用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血會思源學校 請問在思源讀的小朋友開心嗎?
樓主: Aurea
go

請問在思源讀的小朋友開心嗎? [複製鏈接]

回復 3# ChammyMAMA 的帖子

以我所知青衣主恩都唔錯因為青衣主恩係葵盛主恩上午班分出來, 我個妹當年都係係葵盛主恩上午班讀依加入左中大, 佢當時讀得好開心我媽依加都聽到d學生放學返來都好開心。你可以考慮一下。我個女今年至k1我都想佢入青衣主恩但可借我係葵盛主恩既下午班係無分架如果唔係我都想佢入呀。

社處好多時都係話無人湊小朋友唔係理由但我朋友當年分屋時佢個仔讀緊k1佢都同房處講想近番小朋友返學當時房處都話未必得但最後都係分番附近, 你唔好灰心呀!!!

原帖由 ChammyMAMA 於 10-12-13 23:41 發表
我已經住緊公屋架喇,但係我想搬離呢個無人無物嘅地方!

唔好甘唔開心啦, 想當年我媽都係甘無人幫但都堅持。當年我都係單親家庭長大, 我媽又係無人無物咩都係自己, 當時我又係剛升一年級所以我媽就係當時訓練我自己照顧自己, 你唔好唔開心啦, 我明白你既心情。

原帖由 ChammyMAMA 於 10-12-20 19:54 發表
依家唔同以前,我細個都係自己返學放學,父母都要返工,媽咪會焗定D飯餸喺飯煲,放學返到屋企就攞嚟食,但係依家唔可以獨留小朋友喺屋企,會比人拉架!!
...
係呀, 依加唔可以獨留小朋友係屋企但你唔好擔心, 一切都會順利架。加油!!
‹ 上一主題|下一主題