用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生收左我個仔啦.
go

民生收左我個仔啦. [複製鏈接]

原帖由 Kenton 於 10-6-18 00:05 發表
唉一心選宣道下午班, 但突然民生打電嚟, 突然好煩腦, 因每個媽咪都驚選錯後悔, 所以唔知點算好, 希望過來人比d意見我呀.......thx!

以前道聽途說知道的是,宣道小學 very good,宣道幼稚園就非常一般,只有小量學生會被優先考慮升上宣道小學。

由一位民小老師告知的消息,民幼自從兩三年前換o左校長之後,進取了很多,有很大的進步。官方說大約百分之六十多可直升上民小,實情係遠超於呢個比率,佢地絕對係 prefer 收番民幼的學生的。

原帖由 aleelee 於 10-6-18 16:14 發表
今日有冇人收到民生電話????唔知仲
有冇位?

我今日都遞o左退學信,free 番個位出來了
大家俾 d 耐性等下啦

原帖由 idychow 於 10-6-22 00:58 發表
我都是仲等待中,個仔10月頭,不過我都覺得機會不大!!

點解 10月頭就機會不大呢?

小女都係 10月頭出世,佢係 am 班正取生

我認為邊個月出世同能否被取錄,並非如大家想像中有咁大關係的。

總之都係耐心等待啦,同埋等待o既同時,可以做的就盡量去做啦。你地o既付出同埋誠意,相信學校係會收到及有反應的。

記住內容唔好千篇一律,要特顯你的誠意

原帖由 天天2010 於 10-6-28 12:27 發表
請問家長 : 民生幼稚園同宣道幼稚園都係準貼嗎?
那小學同中學係唔係直資唔係準貼架??

民幼係私立幼稚園,但可用學券
民小係私立小學
民中係津貼中學

原帖由 idychow 於 10-6-29 17:16 發表
6月29日 5點已經收到民生電話收了阿仔 pm 班啦啦!!好開心

congratulations !!!
終於都俾你等到了
‹ 上一主題|下一主題