用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 唔等得啦, 又係:::::有冇ST介紹
go

唔等得啦, 又係:::::有冇ST介紹

幫亞仔排協康港島條LINE, 重有50幾個係前面, 真係等到我C都未排到

有冇高人指點下邊位ST好D, 唉.........

醒目開學勳章

保良局

我仔已係協康返緊S位
而家係排佢條私人ST 隊都要咁奈
所以真係唔想再等自係度問下你地.

原帖由 leung714 於 10-6-3 09:44 發表
回覆owl_2046你排隊入st一定係政府位.私人會快D

麻煩你比聯絡方法我, 我上網搵唔到, 謝謝

原帖由 Anpanmama 於 10-6-3 00:46 發表
保良局

試吓嚟度http://ujcdc.sjs.org.hk/index.htm
阿仔個st唔再接新case,我見另外兩位st都好有心機教

原帖由 owl_2046 於 10-6-3 14:17 發表

醒目開學勳章

原帖由 owl_2046 於 10-6-3 14:17 發表

PM your email address to me, I send you the PDF folder.

Hi, 麻煩你check PM

原帖由 Anpanmama 於 10-6-3 20:40 發表

PM your email address to me, I send you the PDF folder.

唔該晒
原帖由 amon28 於 10-6-3 15:59 發表
試吓嚟度http://ujcdc.sjs.org.hk/index.htm

講問係咪港島中環中心?

原帖由 amon28 於 10-6-3 15:59 發表

係呀!上環出會近D

原帖由 owl_2046 於 10-6-4 19:56 發表
講問係咪港島中環中心?

佢地好快有位比我, 我先唔知好唔好, 因一般都排好耐.
係呢, 你個仔跟邊位ST?
佢地又奇怪, 星期六上堂比平日貴.......
又要預繳下一堂費用.
另外評估收$900
不過我都會比亞仔試下, 因協康條港島LINE重有成50幾人係我仔前面, 問左"保良局"又係要等, 所以都係唔好浪費亞仔時間, 始終有好過冇.
原帖由 amon28 於 10-6-4 23:58 發表
係呀!上環出會近D

thanks!

原帖由 Anpanmama 於 10-6-3 20:40 發表

原帖由 owl_2046 於 10-6-5 10:21 發表
又要預繳下一堂費用.
另外評估收$900
不過我都會比亞仔試下, 因協康條港島LINE重有成50幾人係我 ...

查實私人執業嘅ST做得比較耐同好d 嘅, 都一定要排, 除非你唔返學或早放學去 ........ 你考唔考慮?

我都好煩, 因亞仔言語真係唔掂, 淨靠S位ST唔夠.
我又要返工, 閒日又唔可以次次請假去跟, 指意工人跟只會得個吉.......

原帖由 SandraLo 於 10-6-5 23:44 發表

查實私人執業嘅ST做得比較耐同好d 嘅, 都一定要排, 除非你唔返學或早放學去 ........ 你考唔考慮?

你小朋友依家咩現況呀?

佢哋應該睇小朋友的情況而安排上堂,阿仔210月時完全無聲音,佢哋好快就安排阿仔上馬姑娘,因她要讀心理學,所以依家只睇舊學生,馬姑娘好有心機教,4堂就可以令阿仔開聲講有意義字,跟咗差不多2,現在只有S,F音稍為發得不準,表達內容以OK
依家有11ST,如果冇記錯女叫鄭姑娘,男叫DANIEL哥哥,我見佢哋都好有心機,阿仔唔係佢哋學生,佢哋都會同阿仔玩撩佢講嘢,你不防一試, 反正其它地方都未排到
據我所知星期六貴過平日係唔想所有家長迫係星期六,同埋要預繳下堂費用係唔想家長BOOK咗又唔到,令到有需要的人就上唔到
原帖由 owl_2046 於 10-6-5 10:21 發表
又要預繳下一堂費用.
另外評估收$900
不過我都會比亞仔試下, 因協康條港島LINE重有成50幾人係我 ...

麻煩晒你, 解開我心中疑團.

我個仔可以選擇物件, 睇指令, 好肯開口跟講, 另外係屋企都會用一至兩隻字去表達/溝通, BB話無數咁多.

昨日亞仔學校位ST都比電話我, 話亞仔係時候出去上多DST堂, 有一定好過冇, 同埋最緊要位ST夾到個仔, 亞仔鐘意佢就好做好多.

點都好都要比個仔再試. 希望亞仔生性唔好再浪費佢自己時間啦.

GOOD BLESS MY SON!

原帖由 amon28 於 10-6-7 11:42 發表
你小朋友依家咩現況呀?

佢哋應該睇小朋友的情況而安排上堂,阿仔2歲10月時完全無聲音,佢哋好快就安排阿仔上馬姑娘,因她要讀心理學,所以依家只睇舊學生,馬姑娘好有心機教,第4堂就可以令阿仔開聲講有意義字,跟咗差不 ...

你依家BOOK咗幾時呀?邊一位st?
個度D 姑娘好好,有咩唔明可以隨時問佢哋,祝你仔仔快快進步,聽教聽話

原帖由 owl_2046 於 10-6-8 10:06 發表
麻煩晒你, 解開我心中疑團.

我個仔可以選擇物件, 睇指令, 好肯開口跟講, 另外係屋企都會用一至兩隻字去表達/溝通, BB話無數咁多.

昨日亞仔學校位ST都比電話我, 話亞仔係時候出去上多DST堂, 有一定好過冇, 同埋最緊 ...

我book左星期六做評估, 之後都係星期六上午做訓練, 係貴D, 但我可以唔返工跟佢上堂, 我老闆真係好

另外係位男ST train 我個仔, 都好喎, 我仔鐘意男人多D, 希望佢夾到我個仔啦.

原帖由 amon28 於 10-6-9 10:20 發表
你依家BOOK咗幾時呀?邊一位st?
個度D 姑娘好好,有咩唔明可以隨時問佢哋,祝你仔仔快快進步,聽教聽話