用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! ...
樓主: winwinchu
go

2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! [複製鏈接]

想問鞋的問題,今日學校話要一黑兩白的鞋,是否一定要返學鞋?出街的波鞋白色但有color 橫間公仔的可以嗎?咁細個要咁多鞋好似好浪費,出年又唔啱著了

今朝我都响屋企樓下見過方方既校車,車身有方方既校名,不過係早上八點鐘,返學校車程只是10分鐘,要八點上車好似太早...

住旺角,初時諗住返學一排至俾佢搭校車,但係如果太早,寧願同佢搭巴士,不過我無問過校車幾點上車,

Updated List:
NAME     BIRTH  M/F    AM/PM/FULL BI/INT'L     班別
我係女仔  0804   M     Full       BI               ICECREAM
薇薇細語  0806   F       AM          BI
Hung'sBB   0806   M       AM        BI
孫夫人       0806    M     AM         Int'l
QtieBB        0806    M      AM        INT'L
winwinchu  0806   M       AM        BI
花仔           0809   M       PM         BI
Christy        0809   F       AM          BI
sumi5354    0809   M     PM           BI
Karanica      0809   F     FULL        BI
AAmother   0810   F     Full           BI
xeniatai         0810   M       PM        BI
卓卓            0810   M      PM          NJ
cutiyuki        0811   M       PM         BI
細仔            0811   M      PM          NJ
MauriceMa  0812   M       PM          BI
hehe1018                M       AM         BI  (請問BB幾多月出世呢?)
maysze_k               M       PM          BI  (請問BB幾多月出世呢?)
anteater        0808        M        FULL        BI

8月10日返學了,唔記得幾時,好似12月至3月,其實我好想知full time 會唔會train 佢去toilet?  因為我而家train緊仔仔,都想方方可以配合

今日發覺方方有好多益智玩具,可能有咁多年歷史,比起好多新學校,d玩具真係好玩好多,地方又大,運動室有好多波波  good!

下午班係唔係好小人一班呢?

我個仔頭一個星期返學前都悶悶不樂,不過星期五那天朝早一起身同daddy玩左一陣,立即成個人唔同哂,入學校門口時仲無哭,你可以試下返學前同佢玩下,相信小朋友需要一段時間適應,一個月後會好d.另外,上個星期我個仔返左一次星期六,覺得好唔對路,只係姑娘睇住,見佢好悶座在椅子上,又無正餐食...今日無俾佢返了,我等佢真係鐘意返學至俾佢返星期六(不過應該無可能,佢勁鐘意同父母去街...)

因為星期六係無堂上,所以老師係唔會下下跟住,我上次無再詳細問,因為我見仔仔係咁哭,都無時間問,你可以再問下,總之我見佢上星期六返得唔開心,咪唔俾佢返

校褸脫色得好緊要,我成個洗衣機都係紅色!

秋季旅行當然想去,不過要$160一位,咁3個人咪要$480?!  好似貴左D!

另外,個仔返左成3個月學都唔係好識講野,所以我都好想知佢平時返學做D咩,呢間學校的透明度真係好低!!

我個仔都係讀 Lollipop AM的,到時旅行我都係一個人帶住佢去,希望搞得掂啦

not received yet
‹ 上一主題|下一主題