用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教中心幼稚園註冊日
go

基督教中心幼稚園註冊日 [複製鏈接]

今個星期六N班註冊啦....有冇同學仔...
大家可以認識一吓.....
   1    0    0    0

Hello Tracycano, 我地今個星期六都會到中心register...你讀am or pm ar? 唔知第日會唔會同你一班呢! 係呢度同你打聲招呼先 ^^

原帖由 tracycano 於 10-4-8 13:28 發表

唔記得同你講, 我地讀 pm , 但waiting list 緊 am 囉

原帖由 hoyinghar 於 10-4-8 14:03 發表
Hello Tracycano, 我地今個星期六都會到中心register...你讀am or pm ar? 唔知第日會唔會同你一班呢! 係呢度同你打聲招呼先 ^^

Hi hi..

我哋係am class,希望妳可以轉到,大家做同學仔.....

原帖由 hoyinghar 於 10-4-8 14:04 發表
唔記得同你講, 我地讀 pm , 但waiting list 緊 am 囉

我(老公)都諗住交呀! 但也是waiting am class! 您收到個封信上, 有冇特別既號碼呀!

原帖由 yuen_honey 於 10-4-8 15:49 發表
我(老公)都諗住交呀! 但也是waiting am class! 您收到個封信上, 有冇特別既號碼呀!

冇喎...點解會咁問?...

我都會去呀! 有無媽咪知道問學校的程度?
上小一多數小朋友的去向?

原帖由 tracycano 於 10-4-8 13:28 發表

We have the number because my son is waiting for am class .....?!?!

簽名被屏蔽

我諗waiting am 嘅小朋友好大機會可以轉到......希望可以快D同你哋做同學仔呀....

請問你哋會唔會搭媬母車?

tracycano,

我都係am class, 唔知會唔會做同學仔呢??

原帖由 tracycano 於 10-4-9 12:07 發表
我諗waiting am 嘅小朋友好大機會可以轉到......希望可以快D同你哋做同學仔呀....

我都係pm, waiting am. 我地係同學仔啦, ^O^

原帖由 kelok 於 10-4-9 11:14 發表
明天會去. PM class. 今曰要去拿健康證明

希望承你貴言, 真係可以轉到啦....我暫時唔會撘媬母車.

係呢, 有無家長知道, N 班其實係咪只係買條袍仔架窄..我地那封信, 又有埋訂校服資料, 有d亂tim?

原帖由 tracycano 於 10-4-9 12:07 發表

而我覺得小朋友讀N班最緊要讀得開心,唔好怕返學, 聽講呢間幼兒園D老師同嬸嬸都好NICE喎!係咪上下午各一班呀!希望可以轉到AM啦!我地要撘校車呀!有冇人知N班有冇國語學呀! 哈哈... 好似諗多左呀! 但係, 其實駛唔駛訂校服呢?

小朋友要出席嗎?

原帖由 hoyinghar 於 10-4-9 12:46 發表
希望承你貴言, 真係可以轉到啦....我暫時唔會撘媬母車.

係呢, 有無家長知道, N 班其實係咪只係買條袍仔架窄..我地那封信, 又有埋訂校服資料, 有d亂tim?

...

今個學年夏天只係圍裙仔
WINTER就係運動衫褲 ,冷衫,校"樓"
新學年唔知會唔會轉

原帖由 yuen_honey 於 10-4-9 14:12 發表
而我覺得小朋友讀N班最緊要讀得開心,唔好怕返學, 聽講呢間幼兒園D老師同嬸嬸都好NICE喎!係咪上下午各一班呀!希望可以轉到AM啦!我地要撘校車呀!有冇人知N班有冇國語學呀! 哈哈... 好似諗多左呀! 但係, 其實駛唔駛訂校 ...

上下各一班, 一班有4X人.入面再分3組. 即係1X人一組
每組2位老師.
有國語老師.所以我仔去考ST CAT既英普班都無問題
校服佢地會比地址你開學前先自行去買
開學前要買定有蓋既CUP 同毛巾盒(要方便小朋友自己可以開合既) 佢而家唔會講叫你買訂,不過你最好買定.如果唔係到時會買唔岩心水.仲有買定D小朋友名既貼字.因為好多野你都要貼名.

謝謝你詳細的回覆, 非常有幫助  不過想請問有名貼紙即係可以係邊度買還是自己要訂造or 整個印仔給落d 白色label 到? thanks ^^

原帖由 NICOLE123 於 10-4-9 23:49 發表

上下各一班, 一班有4X人.入面再分3組. 即係1X人一組
每組2位老師.
有國語老師.所以我仔去考ST CAT既英普班都無問題
校服佢地會比地址你開學前先自行去買
開學前要買定有蓋既CUP 同毛巾盒(要方便小朋友自己可以開合 ...

Thanks you very much

原帖由 NICOLE123 於 10-4-9 23:46 發表

今個學年夏天只係圍裙仔
WINTER就係運動衫褲 ,冷衫,校"樓"
新學年唔知會唔會轉

原帖由 hoyinghar 於 10-4-10 01:14 發表
謝謝你詳細的回覆, 非常有幫助  不過想請問有名貼紙即係可以係邊度買還是自己要訂造or 整個印仔給落d 白色label 到? thanks ^^

我係一班人夾埋係淘寶網訂.訂埋可以燙係衫上面果D
白色LABEL唔得架.因為你D CUP同用品會洗.一濕就甩.
‹ 上一主題|下一主題