用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍嗚N班結果
樓主: tracycano
go

劍嗚N班結果 [複製鏈接]

原帖由 MyMary 於 10-3-29 10:03 發表
hi brrbaby2007, 其實個人覺得in樂基同KM好唔同,樂基一對一,問問題多d,伹都是一般的問題,亦就可因小朋友反應而調較問法,嗰日啊女狀態好,問的大都答及做到。而KM嗰日就Group in,聽音樂跳舞,聽故事做動作,嗰日啊女就累d,做得冇 ...

我朋友的大女在km讀k1細女在hkps讀pn, 佢話大女較文靜有d怕羞但好鐘意學野(學緊piano, ballet, 公文式), 所以適合km較為谷既課程. 細女相反好活潑外向唔怕羞, 番hkps活動教學適合d. 最初佢想方便最好倆個都番km, 不過既然hkps收就揀hkps, 因為好似難入d. 佢兩間都好少參加PTA活動.

原帖由 qqbabe 於 10-3-29 11:14 發表

我朋友的大女在km讀k1細女在hkps讀pn, 佢話大女較文靜有d怕羞但好鐘意學野(學緊piano, ballet, 公文式), 所以適合km較為谷既課程. 細女相反好活潑外向唔怕羞, 番hkps活動教學適合d. 最初佢想方便最好倆個都番km,  ...

先排見你女HKPS收了,你係咪都揀了HKPS?

原帖由 brrbaby2007 於 10-3-29 11:17 發表

先排見你女HKPS收了,你係咪都揀了HKPS?

yes ar, 一心一意, 所以維記面試都冇參加(咁啱阿b又唔舒服).

如果只係讀一年邊間都冇所謂, d一條龍kg都唔理讀邊間pn或者讀唔讀, 最緊要係k1面試表現.

原帖由 qqbabe 於 10-3-29 11:26 發表

yes ar, 一心一意, 所以維記面試都冇參加(咁啱阿b又唔舒服).

如果只係讀一年邊間都冇所謂, d一條龍kg都唔理讀邊間pn或者讀唔讀, 最緊要係k1面試表現. ...

你個女已學緊ballet?好cute!邊度學?

維記今年仲少位過HKPS,唔去都冇所謂

waiting only.....disappointed!!

雖則自己都覺得:咁多人報,仲係group in & 得幾分鐘,就算in時表現ok,有反應,都未必收,根本吾知有咩準則,覺得luck都好重要,但,始終知道吾得,感到失望! : (

其實我自己都幾滿意阿b果日既表現,而家反而怪緊自己,係咪份問卷填得吾好,係咪我攪到阿b吾得??

I have two children studing in K1 & K3 respectively.They both studied from nursery in K.M. The Prinsipal is very nice and always presents in the school campus. The teachers and also helpers/armers love the schoolmates very much. Their syllabus are not very easy but they can learn much from the teachers. So that to help the kids to go through the primary 1 easily.Luckily,my elder son was accepted by some famous private primary schools. I love this school and they love my kids.
Wish all the KM kids have a happy schoollife!

原帖由 pingu_k 於 10-3-30 01:45 發表
waiting only.....disappointed!!

雖則自己都覺得:咁多人報,仲係group in & 得幾分鐘,就算in時表現ok,有反應,都未必收,根本吾知有咩準則,覺得luck都好重要,但,始終知道吾得,感到失望! : (

其實我自己都幾滿意阿b果 ...

原帖由 brrbaby2007 於 10-3-29 11:08 發表

其實都唔一定要讀n1,有不少朋友k1至讀,

有沒有考FUNFUL (方方樂趣 - KLN TONG) ., 好似有位 ~

原帖由 Agenda 於 10-3-29 10:53 發表
收到信, 只係waiting list.

我哋係細女(0708). 好upset, 無一間收. 亞女應該無n1 讀.

我姑仔個仲細你你個女 - (1108)., 佢考左 KLN TONG- FUNFUL  &  WANGPO - CANNAN ., 你打電話去問下~

原帖由 MyMary 於 10-3-29 10:03 發表
hi brrbaby2007, 其實個人覺得in樂基同KM好唔同,樂基一對一,問問題多d,伹都是一般的問題,亦就可因小朋友反應而調較問法,嗰日啊女狀態好,問的大都答及做到。而KM嗰日就Group in,聽音樂跳舞,聽故事做動作,嗰日啊女就累d,做得冇 ...

Same as you, I chose KM !

原帖由 celinapang 於 10-3-30 09:25 發表

有沒有考FUNFUL (方方樂趣 - KLN TONG) ., 好似有位 ~

Oh, 不是我要找N1,KM、LH及Vic已收我寶貝。但我決定不讀KM了

原帖由 小克 於 10-3-30 10:11 發表

勁!

好彩而已,而且LH黃埔校唔收

我仲未收到信,岩岩打去問,係 reject

原帖由 brrbaby2007 於 10-3-30 09:39 發表

Oh, 不是我要找N1,KM、LH及Vic已收我寶貝。但我決定不讀KM了

3間都係好學校, 你寶貝好叻呀! 我較為喜歡維記, 可惜如果只能一星期番2/3日學好唔方便, 其餘時間又要安排活動. 我記得當初張申請表冇話有咁既安排, 不過我見家長們都唔太反感, 記得之前km同舊年hkps因為收生太多要轉番1,3,5 or 2,4,6, 係比人鬧到拆天.

我b係叫做學緊ballet, details pls check pm:)

Yee, brrbaby2007, 你唔係話LH LV校收佐你阿b咩?

原帖由 brrbaby2007 於 10-3-30 10:18 發表

好彩而已,而且LH黃埔校唔收

My son is born in 0508 and interviewed at 3:45p.m..  Although my husband said the interview was so messy, the school has accepted my son for am class.........

原帖由 brrbaby2007 於 10-3-30 09:39 發表

點解呢?

原帖由 EggEgg08 於 10-3-30 11:39 發表
Yee, brrbaby2007, 你唔係話LH LV校收佐你阿b咩?

係海帆,我寫錯左?我寶貝而家響LV另一間International Kinders插班

原帖由 pingu_k 於 10-3-30 12:04 發表

點解呢?

第2度講左了
‹ 上一主題|下一主題