用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 諗住復活節去聽古典音樂會
go

諗住復活節去聽古典音樂會 [複製鏈接]

HELLO, 我諗住復活節帶我kala仔去聽古典音樂會, kala仔本身都學緊小提琴GE, 前排睇雜誌見到有介紹一個古典音樂會, 就算幾個月GE BB都聽得...又可以俾我kala仔走O黎走去..因為佢個人本身比較活躍, 好鍾意聽歌. 次次一聽到音樂就要跳舞,,好得意呀   

本身自己都有播開古典音樂CD 俾佢聽, 見今次有人即場演奏俾佢聽. 又見票價唔算貴, 就報左一家人一齊聽喇! 復活節有地方去~
   0    0    0    0

may i know the date ane venue, pls?

2 April,,O係TST架!

原帖由 curtislee 於 10-3-21 01:04 發表
may i know the date ane venue, pls?

回覆 3# kalala_ma 的文章

Can I have some info for this?  Thanks

佢未有WEBSITE呀,,不過佢之前SD過D INFO 俾我..

想來一個精彩的復活節假期嗎?
幼兒古典音樂會 Flying with Music 2010
日期及時間:201042 (星期五)
4pm

音樂會全長:約1小時
年齡限制:    沒有
地點:            尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心12樓全層(尖東站P3出口)
票價:            成人 ($150) /
幼兒、小童、全日制學生 ($60)

如對音樂會有任何查詢,歡迎致電「伊比堂」: 2850-7333。

或者你地PM 個EMAIL 俾我...我FORWARD 俾你地丫~

有另一個都幾好,不過就唔係針對幼兒:

http://www.hkpo.com/tch/concerts_and_ticket/concerts/concertdetail.jsp?id=177

浦羅哥菲夫 彼得與狼

按此收看魔術圈默劇團生鬼演出片段。

港樂與魔術圈默劇團破格諧趣之作

經典浦羅哥菲夫曲目與默劇爆發笑火花

小朋友都喜歡好玩、新奇、刺激的玩意,在這經典交響童話《彼得與狼》中的主角彼得亦一樣。有一天,彼得出於好奇心下,不理爺爺平日的教晦,偷偷潛入爺爺不准他進入的森林裏,以看一看人們口中那危險的狼的盧山真面貌。期間他遇上許多可愛小動物,包括小鳥、貓兒和鴨子,並與牠們成為好朋友,之後,終於看見狼了,但狼也看見了彼得﹗當然他與狼絕不可能成為朋友,手無吋鐵的彼得,究竟可以怎樣脫險呢?

在《彼得與狼》中,作曲家浦羅哥菲夫為每位主角度身訂造不同的主題音樂,並以不同的樂器來演繹﹕

- 彼得﹕弦樂合奏

- 爺爺﹕巴松管

- 小鳥﹕笛

- 貓﹕單簧管

- 鴨﹕雙簧管

- 狼﹕法國號

- 獵人﹕鼓

60分鐘生鬼刺激音樂旅程,歡迎3歲或以上大小朋友一齊參與

回覆 1# sazzmusic 的文章

好似真係OK喎!

得一日咋?

who are the performers?

原帖由 kalala_ma 於 10-3-22 13:57 發表
佢未有WEBSITE呀,,不過佢之前SD過D INFO 俾我..

想來一個精彩的復活節假期嗎?
幼兒古典音樂會 Flying with Music 2010
日期及時間:2010年4月2日 (星期五)
4pm
音樂會全長:約1小時
年齡限制:    沒有
地點:             ...

原帖由 sazzmusic 於 10-3-22 17:09 發表
有另一個都幾好,不過就唔係針對幼兒:

http://www.hkpo.com/tch/concerts_and_ticket/concerts/concertdetail.jsp?id=177

浦羅哥菲夫 彼得與狼

按此收看魔術圈默劇團生鬼演出片段。

港樂與魔術圈默劇團破格諧趣之 ...

呢個真係幾好,3歲已聽得,中價飛都係$150(成人,又)係香港管弦樂團攪,不過好似就full了。

原帖由 concerttime 於 10-3-23 12:37 發表
who are the performers?

係專業樂師黎架,,
聽講D performers o係出面都有show ge~
佢email 有詳細d ge info,
但我唔識直接post圖

原帖由 阿飛太太 於 10-3-23 10:23 發表
得一日咋?

得1日咋!
好彩呢日我得閒!
睇下今次o唔ok,,
我諗應該有下次ge!

原帖由 Fion_Chan 於 10-3-23 13:34 發表

呢個真係幾好,3歲已聽得,中價飛都係$150(成人,又)係香港管弦樂團攪,不過好似就full了。

係囉!!
香港管弦樂團,,應該好快full

其實$400 可以買到1 set tickets,,
都真係幾抵..

呢幾日個仔話要聽多d cd...
唔知係咪為個音樂會做準備呢...
haha"
‹ 上一主題|下一主題