用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 2010-2011 小一新生家長入黎分享吓啦
樓主: ladykin
go

2010-2011 小一新生家長入黎分享吓啦 [複製鏈接]

ladykin:我還沒有收到信噢?
請問:妳是今天收到信的嗎?

那有沒有講最遲几號前寄回學校呀?

噢....
好多謝妳的信息,如果這几日都收不到信,那我星期一打去學校問下.

ladykin:
           剛才回家打開信箱有信啦.我是今天才收到的,看來學校通常是先寄給妳們住香港的,之後才寄給住九龍的家長.
           好多謝妳的信息,如下次有學校的最新消息,大家在上來互通下啦.......

今天中午收到學校三個大信封的其中一個啦.....

大家請留意下信箱啦.........

原帖由 ladykin 於 10-6-7 20:41 發表
收到封信, 一打開, 頭都大埋, 好多嘢唔太明

1.  Text Message Scheme, 係咪填父母其中一個就得? $50 幾時比?

2.  Instrumental classes 係咪一定要報, 仔仔宜家學緊綱琴, 唔想佢 quit. 如果唔報, 張 f ...

學校6月18日晚有個新生家長會,妳到時可以直接問學校的老師呀.

原帖由 happy2gether! 於 10-6-8 10:09 發表
hey, what are your sons' house colors?? my son is red!!

me too........
my son is red.(sargent)

cathyneo:
              請問妳小朋友是用什麼款式呢?
可否分享一下.....

多謝........

原帖由 ladykin 於 10-7-16 21:31 發表
Aiya, 今日去 Hong Kong Book Centre 買書, 點知差不多全部沽清, 淨番幾本, 最終決定全部訂, 一次過到齊先去攞
仲有, 今日去咗 sogo 買咗個 SPI Smart-Lite 書包比 Jason, 可能 Jason 都算高, 唔算太大個, 本 ...

我上個星期都有和阿仔去Zeven看過,但只有大size,阿仔試了太大,後來去了DR.kong看,他試了說:很舒服,我還叫sales姐姐拿了几件貨品放入書包里試,問他重不重,他說:不重.我也試了,重量也ok,最後就買了.

我全部買晒了,如大家有需要,我可以幫大家買噢

我買了蚊貼,我會把蚊貼貼在校服上,不直接貼在身上,就不怕難搣番佢,同有個印啦,Jason媽鎷妳都可以試下.

其實蚊貼有時自己都會掉出來的.

明天返學要不要拿書呀?

是吧,我記得好像不要帶書,但又不定,

多謝妳回答,

昨天試了一天蚊貼,都ok,返到屋企都在,比想像中好,起碼身上沒有蚊咬過.

請問:妳們有沒有人會拿朗誦報名表呀?

阿仔話:午餐好好味噢......

不知大家的仔仔,返到屋企有沒有講關於午餐的事呢?
‹ 上一主題|下一主題