用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 2010-2011 小一新生家長入黎分享吓啦
樓主: ladykin
go

2010-2011 小一新生家長入黎分享吓啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆 6# ladykin 的文章

ladykin, 我知你PM我, 但BK個mail box真係 ... 成日都唔得, 我看不到內容, 不如你send email給我

原帖由 meowmeow 於 10-6-25 08:26 發表
Today I will send the contact list via email, please check if there is any error.

^_^

I have seen the contact list also. My wife has just showed it to me!

Thank you.

請問各位買哂書未呀? 我仲欠一本 "漢語拼音" 訂咗未有呀

希望可以同我隻佬白頭到老    做個永遠幸福快樂既小女人

我仲有2本未有貨..
唔緊要啦, 我估學校有影印本頂住當掛~

我全部買晒了,如大家有需要,我可以幫大家買噢

我打電話去書局了, 預計下星期尾有貨

回復 1# meowmeow 的帖子

Hi Hi,

Got the email from Swindon, the two books are available lor...

Daniel923,

I love your panda, so cute

我都收到通知,不過都仲係訂緊!

回復 2# sandythepooh 的帖子

Why I did not receive email from Swindon

Hi,

I would like to ask, do we have to have some passport photos in uniform ready for aug 30th??

thanks... :)

回復 1# happy2gether! 的帖子

haha... daniel mommy tells me that the school will take their pictures wor... ... haha, i totally forgot...!!!

thank u, daniel mommy!! :)

thank you Daniel mum x 2

原帖由 happy2gether! 於 10-8-23 14:40 發表
haha... daniel mommy tells me that the school will take their pictures wor... ... haha, i totally forgot...!!!

thank u, daniel mommy!! :)

Aiya, 有樣嘢唔記得咗.
上次聽講座好似話佢哋一年班冇得出去放小息, 係咪呢?
因為bk好多人講要買個小息袋, 比小朋友帶零食, 水樽同紙巾等, 如果小息時佢哋留係班房, 咁應該唔駛買喎, 係咪呢?

Hihi,

我記得老師話最好自己帶零食, 唔好買野食, 因為會唔夠時間.  可唔可以出課室呢我都唔sure.

我有同Ryan預備小息袋, 整齊D ma, 同埋以前幼稚園時都係咁.  
不過依家捻緊應該放紙巾定濕毛巾仔好D.                                                                                                                                                                                                                                      

原帖由 ladykin 於 10-8-26 14:39 發表
Aiya, 有樣嘢唔記得咗.
上次聽講座好似話佢哋一年班冇得出去放小息, 係咪呢?
因為bk好多人講要買個小息袋, 比小朋友帶零食, 水樽同紙巾等, 如果小息時佢哋留係班房, 咁應該唔駛買喎, 係咪呢? ...

Sandy,

咁您個小息袋係索帶定手挽嫁, 我擔心係第二時又背囊, PE袋又小息袋, 一定唔見哂.  Jason早兩日先唔見咗個水樽, 仲未買番.

另外, 請問有冇人申請咗大新張信用咭, 我收到張咭, 但裏面又有DBS debit authorization form, 我唔知駛唔駛再填, 因為之前填過交番學校, 而且校車費早前填咗自己個accountautopay, 又駛唔駛cancel?

Hi ladykin

請問PE袋是怎樣的?

謝謝!

原帖由 ladykin 於 10-8-27 10:27 發表
Sandy,

咁您個小息袋係索帶定手挽嫁, 我擔心係第二時又背囊, 又PE袋又小息袋, 一定唔見哂.  Jason早兩日先唔見咗個水樽, 仲未買番.

另外, 請問有冇人申請咗大新張信用咭, 我收到張咭, 但裏面又有DBS debit author ...

原帖由 jcryan 於 10-8-27 10:36 發表
Hi ladykin

請問PE袋是怎樣的?

謝謝!

PE袋我淨係喺屋企揾咗個 leSportsac 運動袋 (黑色冇公仔, 貪佢夠輕), 比佢帶運動衫, 運動鞋同細毛巾, 運動鞋就諗住用鞋袋算啦, 真係擔心太重太多嘢都唔知到時攪到咩樣

ladykin,

我記得如果你係想用信用咭交學費同雜費, 之前俾個張autopay form 唔駛交, 係而家收到張card 個張 form 至要交俾學校.

如果你想轉用信用咭, 下個星期一問吓.

屋企有個細細個環保袋仔, 我用黎俾個仔用住先..  冇特別去買 (因為個袋都好 cute, tom & jerry)  

另外鞋袋, 我都係唸全用屋企現有既..

昨晚我同佢講不如用屋企個peter rabbit 盒仔做小食盒, 佢竟然話: 太靚老師唔准呀!!!  激死~

原帖由 ladykin 於 10-8-27 10:27 發表
Sandy,

咁您個小息袋係索帶定手挽嫁, 我擔心係第二時又背囊, 又PE袋又小息袋, 一定唔見哂.  Jason早兩日先唔見咗個水樽, 仲未買番.

另外, 請問有冇人申請咗大新張信用咭, 我收到張咭, 但裏面又有DBS debit author ...

仲有, 我好懶, 仲未包書~~~
‹ 上一主題|下一主題