用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York新開的國際班
樓主: fafa_yim
go

York新開的國際班 [複製鏈接]

原帖由 smellycat 於 10-3-10 11:27 發表
我尋日打俾YORK, 問佢地有沒D TALK之類既野講解下國際部既情況, 佢地開始沒出聲, 淨系問我仔個名, 同埋聯絡電話, 過左一陣就突然間話其實3月19號下午4點會有個BRIEFING講解國際部的, 話可以幫我留位去聽. ...

唔該..等我打電話問吓先

我問係唔係有一個國際班講座..佢停左一停跟住就問朋友同你講呀..我話係..就問19号喎..4:00pm..得唔得.我話得..跟住叫我出席

原帖由 poon小朋友 於 10-3-10 12:39 發表
我問係唔係有一個國際班講座..佢停左一停跟住就問朋友同你講呀..我話係..就問19号喎..4:00pm..得唔得.我話得..跟住叫我出席

我都報左la

醒目開學勳章

我都報左個Seminar。

雖然我都係傾向報國際班 (因為打電話問左, 佢地不是行IB, 所以可銜接本地小學), 但都想知多d。

至於預備班, 我會報半個月。

原帖由 mokstick 於 10-3-10 13:10 發表

我都報左la

到時見

smellycat :
唔該晒..你唔講都唔知有講座....thanks

醒目開學勳章

我諗york 有人在bk 睇住的, 見群情激動, 點都要開返個talk去解釋返, 起碼大家得個知字, 而唔係單單一封信叫人比錢就算。

我想問你地幾時註冊? 因seminar 在3/19, 都過哂註冊日子. 點都要決定轉唔轉先啦, 係咪??

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-3-10 14:24 發表
我想問你地幾時註冊? 因seminar 在3/19, 都過哂註冊日子. 點都要決定轉唔轉先啦, 係咪??
無錯, 係已經過左註冊日期, 我的註冊日期是今個星期6, 所以點都要決定轉唔轉先, 而要face to face 問清楚, 一定要在註冊前問好, 即如果是下午register, 最好早少少去到。

打完電話問york, 基本上都已經知道係點, 所以都心裡有數係咪會轉國際班, 只係想知更多information, 3個小時分配時間etc, 所以我會去聽個briefing。

Hi all,

I have also called YORK this afternoon and confirmed to join 3/19 4:00pm seminar.

Honestly, if the syllbus is same but only difference on the NET class teacher along with more PTH lesson, I may stay at Local stream.

However, I do want to know more about the international stream. So, i also join the seminar.

Well, i just think if i can call them to postpond the registration time by this Sat. If i feel interest to join the international stream after attend the seminar .... I can pay immediately & confirm to change.

How about other mommies ?

Miuccia224

原帖由 牛精仔 於 10-3-10 14:38 發表
無錯, 係已經過左註冊日期, 我的註冊日期是今個星期6, 所以點都要決定轉唔轉先, 而要face to face 問清楚, 一定要在註冊前問好, 即如果是下午register, 最好早少少去到。

打完電話問york, 基本上都已經知道係點, 所 ...

Miuccia224

I called to ask if we can wait after the seminar to decide if we would want the kid to join the Int'l class, and was told that it's okay that we can submit the form after the seminar.

Cheers

原帖由 Miuccia224 於 10-3-10 21:03 發表
Hi all,

I have also called YORK this afternoon and confirmed to join 3/19 4:00pm seminar.

Honestly, if the syllbus is same but only difference on the NET class teacher along with more PTH lesson, I ...

AGREED...

原帖由 ck07hk 於 10-3-8 21:55 發表
我都決定左Join, 大家都唔好諗太多, 我諗York都其實唔會差, 大家開開心心讀落去啦, 如果成日諗住間學校好差咁, 咁樣呢3年就會好難過!  希望大家同學都互相照應, 快快樂樂讀書啦!  主佑! ...

其實如果多人報咗國際班..都未必有讀..要等通知

不過如果佢唔比我個女轉過去國際班.. 我都無咩所為, 反正我今年會再同佢去試一條龍既學校.. 如果都唔收咪繼續讀York... hehe!

原帖由 ck07hk 於 10-3-19 11:28 發表
不過如果佢唔比我個女轉過去國際班.. 我都無咩所為, 反正我今年會再同佢去試一條龍既學校.. 如果都唔收咪繼續讀York... hehe!

你指係會in幼稚園...咁有係唔收都會照讀..原本都冇國際班..

係呀, 原本都係無國際班架啦, 有咪當Bonus 囉!

到依家仍未收到York通知, 國際班取錄回覆.

原帖由 Jeco 於 10-4-22 13:16 發表
我問過話要4月尾喎!

如果未能取錄入國際班會作打算呢???  

本人原本不選讀York的, 原因我想小朋友從小學習英語及普通話. 但當我收到學校加開國際班的通知才改變初衷的, 我3月16日亦交了茶點費, 雜費及校服費($792 + $1842 +$1920).

‹ 上一主題|下一主題