用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-19 11:54 發表
噚日長老又去行大運~~先去tw陪99飲茶, 再去沙田轉車入大埔食池 (TP market熟食中心), 再坐火車去大學站轉巴士入科學園, 跟住坐小巴回沙田再去tw再返tm打佐2hrs bowling (96蚊ja), 之後食飽客家菜先返home :ha ...

長老

點解唔 call 我?我都係 TP market 熟食中心食池兼買呀 .............

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-19 11:49 發表

2b

那日是我3家姐壽辰, 佢收到兩札花, 3個cake (東記, ppg & origin ) ~~~

長老

明解明解

原帖由 正46 於 10-2-19 13:28 發表
長老,

去大埔, 下次叫埋我啦碼......

2B 幾乎每 sunday 都去架,得閒黎會下我囉

原帖由 stitchfriends 於 10-2-20 13:21 發表

2b,
阿仔入咗學校附近同學家做 Project, 約同學11:00 KT 等一齊食嘢, 成 10:55 至出發, 無時間觀念, 仲係樹慢慢熨佢件 Texwood 紫色格仔慍衫, 我話咁凍唔好著啦, 著番件抓毛 T 啦, 佢唔肯, 仲想話唔想著羽x 大褸 ti ...

stitchfriends

St. John Cathedral 應該係我地特首去做彌撒個間,纜車站對面 http://www.stjohnscathedral.org.hk/home.html

阿仔去過果間係堅道總堂 http://cathedral.catholic.org.hk/index.php?id=2

The Hong Kong Catholic Cathedral of The Immaculate Conception (天主教聖母無原罪主教座堂)

原帖由 Lmum 於 10-2-21 00:23 發表
太后,
更正一下.特首係天主教徒來,應係經常到堅道總堂.

無錯St. John Cathedral 係纜車站對面,細L放學如到中環站係必經及佢學校聖誕必到之地.

應由畢打街行上去會很近,因細L會到畢打街午膳的

...

Lmum

您少睇新聞啦,我都知道特首係 catholic ,不過佢應該係每朝都去左 St. John Cathedral 做彌撒先去政府總部上班架,而 sunday 佢就會去華仁果邊度囉

原帖由 bettylam 於 10-2-21 11:32 發表
dear 46哥
BB,

游水我都掂0架, 使唔使教埋你呀?

>>>你想比我冚巴就黎啦!

話說偉哥游水都好掂,成日要教識我游水,驚有日佢呀糸同我一齊趺下 海,佢都吾知點算好,如果教 ...

Dear Betty

咁似我既 ?我又係入水不能游只會沉,好年青既時候,HB 都有試過教我既,不過後來已經進展到佢拉我出浮台啦

反為我今日就北上去左深圳拜年,食埋飯岩岩先返到黎

2B 今日開工大吉 !

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-22 09:30 發表

2b

me 3 家下長老只係show下靚靚泳衣加浸下身, 浮台no way

長老

家下 2B 係好久沒有落過水

原帖由 正46 於 10-2-22 09:54 發表
太后,

想當年, 我地成日同班小朋友由 TB 去 RB 游水,
之後就係 CWB 食飯行百貨公司.

去完 swimming,我地會即刻返屋企,我地通常會開車去大清,唔會沖身,披件 T,包住大毛巾,返到屋企先大洗

原帖由 正46 於 10-2-22 22:37 發表
太后,

大清二灘係我兒時常去0既地方, 仲記得0個條長命樓梯,
至於淺水灣就係工作時差不多每個星期六日渡過0既地方,
因為0個陣我地公司有間泳屋係中環, 星期六日又有公司車載同事去游水.
:exci ...

原來如此,大公司真係好

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-22 21:56 發表

sf

凡記紅色樽spf130最正 不過最緊要等沙記, 卓記大特價先買, 分分鐘平20%

點解尋晚長老都會現身 ?

原帖由 正46 於 10-2-22 22:39 發表
格格,

真健康! 點解唔叫埋我地呀?
踏完有冇去舊墟街市食0野呀?

我正打算帶 HB 去訪尋茶果同缽仔糕,我自己唔食都應該介紹俾喜歡食既人品嘗呀嘛

原帖由 alicetong 於 10-2-23 09:50 發表
sf,46
格格年初三去港島區潮x春兩圍中枱剩食點心都1500蚊
有多喎 ,加幾多就唔知,連茶錢都收10蚊位,
係屋企那邊食上海菜以至山卡拉食碗拉麵都加一,唔加
就假0拿...

...

格格

初三應該無加啦,$10 位茶平時都要啦,兩圍 $1,500 我覺得正常架,去呢間 您屋企果頭同山卡拉又點同呢 ?

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-23 10:36 發表

alice

即係幾多人呢一齊飲 有番1x人唔算貴lu 我99最鐘意去客xx棧 (同稻x集團), 勝在唔收茶錢唔收加一, 所以好抵食

長老

所以要食野要睇地方囉,我地初三去 Megabox,肇 x 名匯,12 人都飲左 $3xx 咋

原帖由 alicetong 於 10-2-23 10:50 發表
太后,46
格格細個通常除左清水灣一,二灘外..仲會多去
呀張學友0個首 月半彎 倚於深宵 晚風輕飄 一張
俏臉泛著半點的醉意 ... 0既 半月灣游水,要係山卡拉
碼頭搭船過去架.以前出名水清沙幼..依家就唔地除囉..

...

格格

我應該有 30 年無去過囉

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-23 11:06 發表

2b

呢間係我區都有間分店, 晚飯食河鮮, 價錢同理 不過12人淨係俾$3xx又好似平佐點, 係咪齋食炒粉麵

長老

唔通我記錯 ?阿妹埋單,可能 $5xx 淨食點心,無炒粉麵

原帖由 正46 於 10-2-23 13:20 發表
格格,

你攬住巨山半個月都一定浸唔死啦!

46 兄

您修改完我先明您寫乜

早晨

原帖由 stitchfriends 於 10-2-23 23:20 發表

2b,
你又識窿路搵平嘢食, 果度吊腳D, 舖租應該好平, HB 話平日仲平喎。

我地去開黃埔肇 x 名匯,一夾家四口有時2百幾, 有時3百幾架, Megabox 好抵飲。 ...

stitchfriends

Megabox 都算幾吊腳架,我 HB office 係附近都好少去 不過勝在容易搵位,車位又多,選擇都多
‹ 上一主題|下一主題