用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 考咗 8 間, 都冇 offer, 都幾 down 吓, 你呢
樓主: dodo214
go

考咗 8 間, 都冇 offer, 都幾 down 吓, 你呢 [複製鏈接]

My friend's son has been rejected this year.
原帖由 movicta 於 10-1-12 11:59 發表
六月時試試德雅, 好似無聽過德雅reject

St. Cat當然唔係代表一切,每間學校都有人考第尾,考學校面話要講表現,有啲小朋友又無禮貌。讀到一間好學校,都要父母配合,唔係指意晒間學校,我個女今年考四間,只有一間普普通通學校收,成績麻麻,我只會承認自己女兒唔夠其他人標青,絕不會懷疑學校嘅教學質數。以下係St. Cat2007-2008年升小學部份數據作參巧:
官津校:
瑪利諾-43
喇沙-33
聖瑪利-19
油天-19
九龍塘官立-19
聖加-11
協恩-10

私校:
女拔-32
蔡繼有-24
九龍塘小學-33
宣道-29
聖方濟各-21
德望-38

直資學校:
男拔-27
陳守仁-11
聖保羅男女-16
英華-28

以上係高班考小一家長會時公佈,有啲我抄唔切。

原帖由 cherrychung 於 10-1-18 17:53 發表
st.cat唔代表一切,我朋友個仔今年考小一,又係st.cat出身結果全部都waiting,我們的結論是st.cat和其他幼稚園是沒有分別的.
去年叩門初初以前st.cat見的機會好大,結果是根德間間有得見,而st.cat就唔係好多有得見(我和 ...

每年收大約600人,其間每年有人自然流失。
原帖由 flostangraphy 於 10-1-19 16:53 發表
吓?!?!! st. cat 一年收成4百幾人咁多o架?!!!
‹ 上一主題|下一主題