用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 2010年升小一生家長區 - 請進
樓主: amypekkle
go

2010年升小一生家長區 - 請進 [複製鏈接]

Hi YW Parents

Nice to see you all here.  Pls stay in touch and exchange information.  Hope to meet you on Parents' orientation day.

Zoe-Mummy

我都係係KL度買咗校服, 件恤衫質地薄啲, 無咁熱同埋洗完好快乾, 不過唔知洗得多會唔會好快爛呢....

我都係係KL度買咗校服, 件恤衫質地薄啲, 無咁熱同埋洗完好快乾, 不過唔知洗得多會唔會好快爛呢....

the staff there suggested me to buy 2 sets of shirts and pants and 1 set of PE uniform

原帖由 mamay 於 10-7-20 09:36 發表

How many you bought?  @x2 ?

Hi amypekkle

Just to say Hi to you.  My son is also in 1E class.

原帖由 amypekkle 於 10-8-18 11:30 發表

JJmama123,
咁係咪即係家長不需要預先影定學生相?

我都搵朋友幫我check左分班list, 我個仔讀1E, 可惜不是跟佢的幼稚園同學同一班. 另外, 跟我識的兩個朋友的仔仔都不同班.

我剛才打電話問校車的安排, 負責人話過 ...

回復 248# amypekkle 的帖子

Hi amypekkle

我囝囝叫Trevor, student no. 28.  下星期會唔會陪Kenrick返學??  可以大家見吓.

我阿仔亦是1E班的, 按照time table, 由20號開始嗰個星期, 逢一, 二, 五都要著PE衫, 我諗要買多件PE衫

星期一,五有PE堂, 星期二有早操, 所以逢一,二,五要著PE衫, 希望我冇睇錯

原帖由 MaggieLau728 於 10-9-2 23:07 發表
我仔也是1E班, 是否真的逢一,二,五要著PE衫?
如果真係,那就要買多套PE衫了.  

Hi cutiemo

我都係1E班嘅, 可唔可以叫你朋友send佢嘅contact比我, 又或者如果佢join咗我哋個yw group 嘅fb, 可以係入面搵到我.

你已經係yw group嘅member, 只要你係fb homepage左邊click入group就會見到, 唔ok可以打比我!!

原帖由 amypekkle 於 10-9-7 08:49 發表

Zoe,
我唔係太識點樣玩facebook, 我想請問我add左samuel係咪就得? 你可否睇下我係唔係在yw的group內? 如果唔係, 我要點至加入到? please help.
thanks!

我尋日打咗兩次電話比班主任, 佢今日覆番我, 話唔需要理會未呈交的網上功課喎!!  

原帖由 longBB 於 10-9-8 17:40 發表
請問各位家長:

今日課室日誌最底下寫住 "未呈交的網上功課: 6"

請問代表甚麼意思? 是不是要做網上功課?
但我打不開網上功課.

我用 imail 問班主任, 但等了兩天也沒有答覆.mouth:" />

有沒有家長可以解答到? ...
‹ 上一主題|下一主題