用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 奧運校明我幼稚園和富榮迦南幼稚園,那間好. ...
go

奧運校明我幼稚園和富榮迦南幼稚園,那間好. [複製鏈接]

請問奧運校明我幼稚園和富榮迦南幼稚園,那間好.
   0    0    0    0

明我較好但較深

原帖由 Prettyabc 於 09-12-15 22:13 發表
請問奧運校明我幼稚園和富榮迦南幼稚園,那間好.

還有冇人有其他意見可供參考呀.

原帖由 panbaby 於 09-12-18 01:45 發表
明我較好但較深

原帖由 Prettyabc 於 10-1-3 17:48 發表
還有冇人有其他意見可供參考呀.

IF 明我 accept yr child, of course study 明我
my child did study Cannan NI, this school too commerical ....

多謝妳的意見,我都覺得迦南太commercial,不過明我面積就細.但最緊要是學習好,大細不是問題.妳話係唔係?

原帖由 apin 於 10-1-5 11:21 發表

IF 明我 accept yr child, of course study 明我
my child did study Cannan NI, this school too commerical ....

Are u just for yr child N1? If yes, ok la!

If you want have playground or big area, you may consider Kln Tong K school..

我個女今年9月要讀K1,迦南和明我都收咗佢呀.

原帖由 apin 於 10-1-8 14:32 發表
Are u just for yr child N1? If yes, ok la!

If you want have playground or big area, you may consider Kln Tong K school..

原帖由 Prettyabc 於 10-1-8 15:37 發表
我個女今年9月要讀K1,迦南和明我都收咗佢呀.

If only this two schools for choice,  都係...  明我.
good luck!

我都應該會選明我.多謝妳的意見.

原帖由 apin 於 10-1-8 16:48 發表

If only this two schools for choice,  都係...  明我.
good luck!

我個小朋友讀緊九龍塘迦南, 我又唔覺得迦南commercial喎! 而我個囝兩個堂哥哥都係讀海富苑明我, 我就覺得佢地派位同埋程度都無迦南咁好囉!

但明我課程是深啲.有冇其他家長有意見可供參考.

原帖由 WillBmama 於 10-1-9 15:26 發表
我個小朋友讀緊九龍塘迦南, 我又唔覺得迦南commercial喎! 而我個囝兩個堂哥哥都係讀海富苑明我, 我就覺得佢地派位同埋程度都無迦南咁好囉!

迦南課程都唔淺架!但唔好諗住小朋友靠返學就得,你要有時間同佢溫書,唔係o既話幾深都無用
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

係呀, 我囝讀迦南PN, 見佢讀句子...咁唔知深定淺, 都冇compare 過哩2間...commerical ...我覺得間間都係咁 ka la..eg 親子旅行都係$60 又唔係好貴...比起其他kg 黎講, 算係咁啦...

不過好多人都講明我程度深d ....

原帖由 yee79 於 10-2-11 15:19 發表
係呀, 我囝讀迦南PN, 見佢讀句子...咁唔知深定淺, 都冇compare 過哩2間...commerical ...我覺得間間都係咁 ka la..eg 親子旅行都係$60 又唔係好貴...比起其他kg 黎講, 算係咁啦...

不過好多人都講明我程度深d .... ...

想問下富榮迦南D老師好唔好? 有冇愛心?  佢地有冇NET教英文架? 唔該!

明我是深的但校舍真的很細, 但面積就算迦南大些也不會大很多...

小學入學派位是計分及運氣的, 幼稚園的關係不大.

不過, 明我是深的, 應有心理準備, 但因它是天主教的, 將來扣門扣二間油天及大天, 程度及宗教便有很大方便.

不要怕深, 個個都咁讀, 父母花多點時間一定掂.

個人意見, 明我...

現在聖羅撒都收了我個女,我應該會選聖羅撒.

原帖由 panbaby 於 10-2-22 15:11 發表
明我是深的但校舍真的很細, 但面積就算迦南大些也不會大很多...

小學入學派位是計分及運氣的, 幼稚園的關係不大.

不過, 明我是深的, 應有心理準備, 但因它是天主教的, 將來扣門扣二間油天及大天, 程度及宗教便有很 ...

Of course St. rose.  Your daughter is very smart.

老師 ok la! 反而校長係無愛心...........

net teacher 有 但係 part time !! not good..

原帖由 cacanov06 於 10-2-12 17:22 發表

想問下富榮迦南D老師好唔好? 有冇愛心?  佢地有冇NET教英文架? 唔該!

hi, where is cannon located?in which part of FU  WING? I will try to take a look first。 you said the principal not good。。。。why??

原帖由 apin 於 10-3-11 11:41 發表
老師 ok la! 反而校長係無愛心...........

net teacher 有 但係 part time !! not good..

在富榮籃球場隔離小遊樂場邊便是
‹ 上一主題|下一主題