用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 德望幼稚園
樓主: yykconnie
go

德望幼稚園 [複製鏈接]

請問有無家長的囡囡係德望幼稚園interview完, 老師會問d什麼問題呢?
   0    0    0    0

原帖由 share123 於 09-12-7 16:08 發表

你個小朋友K幾呀?

佢下年k3, 其實唔知好唔好同個女轉校!

原帖由 Bert 於 09-12-8 11:06 發表

You still not yet interviewed ?   I assume all interviews have been completed as GH has released the result !

我係後備, 因有家長放棄交留位費, 所以我明天去interview!

原帖由 share123 於 09-12-8 10:09 發表

我個女都係,已經入左,我一定會同佢轉,買左保險先,如果派位唔係第一志願就會讀GH小學.interview要聽故事(應該是狼來了),畫semi-circle,寫ABC,還有回答一些簡單問題.不過,由於你是個別面試,內容說不定有些不同.

考 ...

Share123,

謝謝你!

原帖由 share123 於 09-12-9 10:33 發表

請問你係唔係後來先寄信架? 我有朋友想報,唔知仲有無機會呢

我係朋友同我講, 就立刻打電話去GH, 口頭留個message, 之後GH回覆叫我去interview啦!

原帖由 yiuyiumom 於 09-12-9 11:31 發表
hi yykconnie,

請問你是否K1 waiting list?

我係K3 waiting list

原帖由 share123 於 09-12-9 16:31 發表

大家不用擔心,我已經打電話問左,校方既答案都好明確.

1. K3升P1是否需要面試?
K3學生明年首先會見P1老師,比街外人早,而且,學校強調是一條龍,會盡量收自己學生先(幼稚園180人,小學225個位)今年in升K3既老師 ...

share123,

謝謝你的寶貴意見, 早知我今日去interview就問清楚啦, 難得見到sister(唔知佢係校長定校監, 不過入面個個都好nice). 另外K3剩番一個位咋!
‹ 上一主題|下一主題