用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 唔係好明interview時程序
go

唔係好明interview時程序 [複製鏈接]

我知interview時, 家長不能陪同.  但我想知, 我當日去到指定班房後, 是不是不能入班房, 還是到了指定課室後, 再由老師帶走我呀囡去另外的地點interview? 家長在那裡等候?

點樣令呀b開開心心自己入去interview?

thanks
   1    0    0    0

記憶中是小朋友和1个家長在操場排隊, 然後童軍帶隊上課室, 家長和小朋友坐在一个room等, 裡面有些玩具給小朋友玩作warm up, 然后老師叫小朋友編號-出來排隊,
好似3-4个小朋友一斉入去隔離課室, 記住小朋友要手拿收據,隔一陣, 老師便帶小朋友出來交比你,
手上收據背面簽了1个名, 那証明小朋友巳interview過, 程序好簡單, 跟住便可以回家等消息

但如果小朋友在排隊入另一个課室時哭, 老師會帶小朋友回warm up room, 稍后再叫小朋友再排隊去interview, 不過如果到last batch小朋友還哭話, 就只得揀入去interview, 還是冢長 give up

聽聞今年有3000份表, 扣除家姐亞哥, 真係運氣,祝你好運

原帖由 kc_united 於 09-12-1 15:46 發表
我知interview時, 家長不能陪同.  但我想知, 我當日去到指定班房後, 是不是不能入班房, 還是到了指定課室後, 再由老師帶走我呀囡去另外的地點interview? 家長在那裡等候?

th ...

家長需要陪同小朋友到指定班房內玩一陣玩具,跟住再分小組由老師帶小朋友去另一個班房正式面試,家長就在一邊等候,但看不到班房內的情況。

試下同小朋友係屋企多D玩下扮老師,面試等遊戲,等小朋友覺得係玩緊遊戲,咁心情可能會冇咁緊張!

原帖由 kc_united 於 09-12-1 15:46 發表

th ...

真的很難入. 我估都唔得架啦!  
今年真的有很多豬bb!
另外, 今年根德園, St. Catherine. 都話有 7,8千人報讀(收400人左右).  創價都有4千幾人(只收180人).  好唔開心. why?
‹ 上一主題|下一主題