用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 軒官上午升中問題
go

軒官上午升中問題 [複製鏈接]

軒官上午升中問題

軒官上午幾多%是BAND  1, 是否BAND 1 生一定入到QC
請問有經驗的媽媽比意見
   0    0    0    0

top 40

Do you know the minimum score for top 30% (榮譽榜, 約四十五人)?  I mean 最少平均分幾分?  e.g. 九十 or 八十五?

Does anyone have idea/experience?

原帖由 talent2000 於 10-1-8 02:21 發表
If you falls into the top 40 of AM school, you may get into QC. Otherwise, you may get into second tier school.

QC有三間聯繫小學,供聯繫小學的總共25%的學額如何在3間小學中分配呢?

請指教

因為成績表係睇唔到平均分, 所以唔知道.
要有 90分以上先有 A

原帖由 cutebb 於 10-1-20 18:34 發表
Do you know the minimum score for top 30% (榮譽榜, 約四十五人)?  I mean 最少平均分幾分?  e.g. 九十 or 八十五?

Does anyone have idea/experience?

軒官上, 上年有33個男生入QC

吾可以用平均分黎做指標, 因為一到5年級, D 男仔就個個標晒上黎, 原本從末見過的名, 都係晒龍虎榜上出現(每次TEST/EXAM之後都有個龍虎榜SHOW 頭30% 的學生名)

而且個個都係好高分, 平均分0.X 已經可以排名跌幾個.....................

平均分, 自己可以計到........................因為有派卷比學生看

原帖由 肥仔爸爸 於 09-11-29 18:22 發表
軒官上午升中http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=77&cb=11224464&n=a136fd04問題

軒官上午幾多%是BAND  1, 是否BAND 1 生一定入到QC
請問有經驗的媽媽比意見 ...

上年有一個
BAND 2生好好彩, 入到...............呢個我估真係靠LUCK, NUMBER 靚

請問除了QC,鄧肇堅外,還有什麼好中學比男仔?

請問軒小上午除了QC,鄧肇堅,金文泰外還有什麼好中學比男仔?
華仁,St Jo 相信沒有機會,因自己小學的學生也收不足,
請指教,謝謝!!!

醒目開學勳章

原帖由 cheechee 於 10-1-29 18:46 發表
根據上年2008-2009的qc 聯繫位, 東區果間分9個, 而灣仔分22個 (唔知上午佔幾多, 下午佔幾多), 而軒官上年上下午共60個男仔入qc, 咁即其他係以統一派位和自行入嘅.

唔知今年2009-2010有幾多聯繫位呢? 有冇人知? 我在 ...

今年21個
‹ 上一主題|下一主題