用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 2010-11年小一,入黎傾下
樓主: pandacat_bb
go

2010-11年小一,入黎傾下 [複製鏈接]

原帖由 Funny 於 09-11-25 15:33 發表
我都係20分入架。我都識幾個人20分入唔到呀!!  我住TKO, 要好早上校車! 唔知點解要咁早返到學校?

即係幾點上車?

原帖由 Funny 於 09-11-25 17:51 發表
6:40am

可能你係第一站卦

原帖由 wensi 於 09-11-27 15:49 發表

不經不覺P.3啦! 留意我好驚講笑! csk 無乜人發言, 我又8所以你成日見到我.

真係好少人, 1D 班得我同 MIMICATCUS

原帖由 Washibi 於 10-4-23 11:12 發表
定  好呢 ?
睇你就腳籮, 不過感覺上"馬"好似好d

原帖由 Kimuimoon 於 10-6-6 18:09 發表
我仔大抽獎中咗CSK, 我想加入你地個大家庭呀

恭喜恭喜, 估唔到咁快又一年

原帖由 pandacat_bb 於 10-6-10 02:23 發表
請問點點解唔好買校褸呀? 唔買校褸咁冬天著咩外套? thanks a lot~

有件三合一抓毛外套, 好有型, 又實用, 佢可以係背心外套, 可以係長袖外套, 可以係薄風褸, 夾埋一齊著就係一件可以御寒既外套.

咁仲有乜理由要買校褸先? 除非你好鍾意件校褸啦.

大家冷靜少少, 唔好咁緊張

買書唔駛帶車仔, 都係一個手抽膠袋姐, d 小朋友都係咁拎到返屋企.

至於校服方面, 校方指定兩間 -- "愛 _ " 同 "金 _ ".

但其實90% 賣校服既店舖都有 csk 既校服賣.  

學校遲d會比張 list 你地, 校服包括d乜, 有乜配件之類.  

先買夏季, 冬季遲下學校再出 list 比你地填先買.

有家長讀完 6 年小學都冇買過校褸, 不過買唔買自己決定啦, 之前我都講過喇.

書包方面, 千幾元果d好似話護脊好d, 不過有冇效自己決定.  眼見大多 學生都係一d卡通書包 (我都係), 百幾二百元姐都係, 自己試"咩"過, 都舒服.

原帖由 aaasmama 於 10-6-11 21:20 發表
請問PE是星期幾有? 我都想過是否買两套PE因還有兩個細佬. 是不是唔需要學一種樂器??? 還有7月10號個日老師會點樣assess小朋友? thanks

PE 堂每班時間唔同, 但不會連續兩日.

是不是唔需要學一種樂器? 你意思係自己出去學, 還是在學校學?  不過學唔學樂器睇個人姐, 冇興趣既無須故意去學啦.

原帖由 pandacat_bb 於 10-6-13 04:12 發表
同埋, 我想請問學校係咪男多女少呢? 好似依度個個都係仔仔黎既??

學校既工作紙、通告等等都係 F4 size.
買個書包比要放到 F4 size 至得.

學校係男多女少, 因為 陳瑞祺中學 係男校丫嘛.
‹ 上一主題|下一主題