用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇 0810 將軍澳媽咪, 你地報咗 pre-nursery 未呀 ? ...
go

有冇 0810 將軍澳媽咪, 你地報咗 pre-nursery 未呀 ? [複製鏈接]

我bb都係 0810 , 我都聽講 (救世軍明德) 幾好, 不過好難入, 所以都冇 apply 到 ! 我有問過德寶佢重有位不過學費都好貴呀..要成$3,xxx.- , 另外又問左比諾佢都話有位,如果岩叫我比留位費 ! 我都重心大心細, 唔知呢間好唔好 ! 因我報左麗港城既迦南, 但要等到2010年1月份先有得 interview, 重唔知收唔收 ! 小朋友咁細我又唔係好想佢搭車去咁遠返學..真係煩 !

原帖由 queenmiffy 於 09-12-8 15:52 發表

呢間報名就話即時比留位費,反而唔敢報!
德寶有全英文班,我考慮緊讀~

哈哈..你都係咁諗呀 ! 我同老公實地考察過呢間幼稚園, 我沒有去過其他幼稚園睇環境, 所以就冇得比較, 但感覺都ok既, 入都去都唔會覺得好局促, 個園長又係話如果即時報名就比留位費就ok, 所以我都有d遲疑 ! 係唔係間學校唔好所以冇咩人讀 !

原帖由 monkey妹 於 09-12-8 15:05 發表
我就係好驚呢D新移民家長 所以一定唔會比自己小朋友同佢地一齊讀書囉, 驚自己小朋友學埋佢地D好習慣就C得喇  

me too ! 我唔係想歧視佢地, 不過佢地既文化真係唔係咁認同, 我又係怕呢樣野 !
‹ 上一主題|下一主題