用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

轉國際班 [複製鏈接]

我考慮緊會唔會幫阿女由主流班轉去國際班, 希望有讀緊國際班既家長可以比下意見我 :

1.我女女係屋企係廣東話為主, 英語其次, 但唔係成日講..普通話係無既.

2. 如果真係轉左, 會唔會適應唔到?? 因為我知係無廣東話既輔助

3. 如果而家唔轉, 到小學先轉國際班會唔會好的??

唔該晒.
   1    0    0    0

Thank you in advance.

i have PM you la....

原帖由 chris712 於 09-11-14 14:03 發表
我女是由主流轉英文班的

1.我女女係屋企係廣東話為主, 英語其次, 但唔係成日講..普通話係無既.

2. 如果真係轉左, 會唔會適應唔到?? 因為我知係無廣東話既輔助

呢兩個問題都不用擔心..ok的~
有咩pm我呀~~可以share多 ...

thanks for your advise

原帖由 chris712 於 09-11-19 17:20 發表
覆左你啦~

我send左信去轉..唸全轉唔到就小學先轉啦.

原帖由 rickyfkm 於 09-11-23 23:32 發表
我都有個問題想問下, 其實我都想幫個女由主流轉國際班, 因為想她小學時都讀國際班, 正如floppybb所講, 希望佢既口音正統D, 同埋唔怕外國人, 不過我知祟幼升祟小時, 會有一班小朋友唔會原校升小, 咁係咪到時先申請轉 ...

學校話最快都要2010, 4至5月先知

原帖由 ^_^! 於 09-12-9 15:11 發表
HI....我想問下你幾時先知轉唔轉到呢??我都心思思想轉,如果讀左一年先轉唔知會唔會太遲呢??

好似無話要.. 不過唔肯定.

原帖由 Dorisdoris 於 10-1-20 22:49 發表

請問要唔要再second interview呀?
‹ 上一主題|下一主題