用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 一封有修養拒絕信(FROM KTS)
樓主: shiuchen
go

一封有修養拒絕信(FROM KTS) [複製鏈接]

間間既reject letter都甘上下 又唔覺有咩文化wor
原帖由 wunma 於 09-11-9 11:02 發表
這校競爭不算太大, 放榜後叩門, 包括有2nd in的申請在內, 還有機會, 因未必所有有2nd in的都再叩門.

對這校印象頗好, 因當年小女放棄學位, 他是唯一一間可以退回留位費, 而已交的文具及雜項費, 都可拿回有關物品轉 ...

We also got rejected for the first round and still have not received any "rejected" letter.
原帖由 irisleung7 於 09-11-7 14:14 發表
請問你們是何時收到的? 我係响1st round 被rejected的, 但沒有收到你地所講的那封信.

原帖由 wunma 於 09-11-9 11:02 發表
這校競爭不算太大, 放榜後叩門, 包括有2nd in的申請在內, 還有機會, 因未必所有有2nd in的都再叩門.

對這校印象頗好, 因當年小女放棄學位, 他是唯一一間可以退回留位費, 而已交的文具及雜項費, 都可拿回有關物品轉 ...
呢個做法十分好,唔會比人商業的感覺!

kts 可能想在6月比多一次幾會一些有誠意想再次報讀他學校的家長, 因6月後會有一些位多出來, 因有些家長係有幾間學校在手, 好多直資私校都係咁做, 到6月後再申請如陳守仁
‹ 上一主題|下一主題