用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學一問
go

中學一問 [複製鏈接]

請問保良局顏寶玲及火炭體藝中學校風好嗎? 難考嗎?
英文程度好嗎?

謝謝
   0    0    0    0

據我所知體藝中學係band 1, 好多人想考, 但係成績同體育要勁先有機會...
至於保良局顏寶玲係band 2頭, 小兒正在此校讀form 1, 暫時覺得校風唔錯, 學校設施同環境都好滿意, 英語程度都幾好....
原帖由 bubble04 於 09-10-14 09:49 PM 發表
請問保良局顏寶玲及火炭體藝中學校風好嗎? 難考嗎?
英文程度好嗎?

謝謝
Tomorrow is better

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 Elona 於 09-10-14 22:09 發表
據我所知體藝中學係band 1, 好多人想考, 但係成績同體育要勁先有機會...
至於保良局顏寶玲係band 2頭, 小兒正在此校讀form 1, 暫時覺得校風唔錯, 學校設施同環境都好滿意, 英語程度都幾好....
...

唔算band one 頭, 大概中至尾。

原帖由 Elona 於 09-10-14 22:09 發表
...

謝謝妳的意見, 請問以妳所知顏寶玲初中是否活動教學? 老師師資如何(英文水準高嗎)? 因很怕有些老師講港式英語!
學生是否在校園內必須講英語? 中文科是普通話教嗎? 學校會否因應小朋友不同需要而作出教導嗎? 午餐是否學校在校內提供? 最後是難考嗎? Sorry,  那麼多問題. Tks a lot.
‹ 上一主題|下一主題