用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Paul Boys College
go

St Paul Boys College [複製鏈接]

請問係咪得唔得都收到信, 定係有得 2nd interview 先收到嫁

希望可以同我隻佬白頭到老    做個永遠幸福快樂既小女人

如果係咁, 2nd interview 完點通知呢 ???

原帖由 JKTL 於 09-10-7 18:37 發表
沒有第二次面試的人
會等到 公布錄取那時~跟有錄取的人同時接到信~
也就是說~沒錄取的人就是收到拒絕信了~

咁即係呢幾日收唔到信就表示沒有機會了, 對嗎?

可唔可以打去學校問呢?  "萬一" 真係寄失咗都唔知 bor

我都收到信啦   亦解答咗我個問題, 因為封信寫明要帶多個回郵信封, 應該係 for 2nd interview 寄 result

如果唔駛問家長, 我壓力就小好多lor, 因為仔仔當 interview 係遊戲, 盡咗力就得. 如果要問家長, 我反而怕影響到佢 tim

乜 2nd interview 分咁多日架, 我係 27號 wor

我個仔都係零分, daddy 唔係舊生, 冇宗教, 冇兄長

咁如果 1st interview old boys 有 10 分, 咁 2nd interview 係咪所有小朋友都由零開始, 定係嗰 10 分仲喺度嫁

原帖由 Gogojuly 於 09-10-12 00:15 發表
請問各位的小朋友如今interview,是何時報名的?
我的小孩如今讀k2.

9 月初會有 application form download, 但由有 form download 到截表時間唔超過 2 個星期, 所以由 8月尾到9月頭就要留意學校個 website, 而且最好 8 月中就 ready 所有資料啦

原帖由 Gogojuly 於 09-10-12 22:01 發表

謝謝回覆.
請問你所講的9月初是指今年嗎?以我為例,小孩今年讀k2,即k3開學就要準備報名了?

係呀,如果你個小朋友宜家讀k2, 到佢k3開學就報名嫁啦。 據我所知,有d學校係7/8月就面試tim。 所以如果你真係心儀某d學校,就要成曰留意學校個網頁啦。

‹ 上一主題|下一主題