用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 住荃灣(62校網) 荃官, 馬基, 石鍾山, 浸信會 邊間好? ...
樓主: paulhawk
go

住荃灣(62校網) 荃官, 馬基, 石鍾山, 浸信會 邊間好? [複製鏈接]

名位荃灣媽咪不如講下你們第一輪揀了邊間學校?

我幫阿仔報了寶血會思源,不過只有十五分.

想請問兩校有何分別?? 因我心中這兩間都是心水, THANKS!

原帖由 BOBO1229 於 09-10-8 16:54 發表
I live in 葵青區 65 net...due to i like 思源 more than 仁立 ma....
The other reason, i choose 思源 for first round. and choose for second round..if cannot success , i cano know the door...
Finally, we ...

原帖由 ha! 於 10-10-7 00:00 發表
我有20分, 天主教的, 住在近石鐘山, 行3分鐘便到學校, 情理上應報石鐘山。但我又幾鐘意浸聯同馬基, 好似出名d好d, 是不是 ?? 但15分機會又細了。

同時, 亞仔對新地方同人好敏感, 因而表現內向怕羞 (kindergarden要 ...

梗係揀石中山啦 ... 有廿分,加上呢間學校好鼓勵學生參加活動,對比較內向既小朋友係件好事!我好欣賞佢對"高科技"既研究同發展,如果我住近 d ,我都會揀!同埋我唔知點解你會話佢冇咁出名??!其實響荃灣區都算係數一數二嫁喎???

咁最終你揀左邊間呀?

保良局陳守仁和馬灣基慧, 你地會點揀?

‹ 上一主題|下一主題