用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 2歲以上的playgroup
go

2歲以上的playgroup [複製鏈接]

囝囝返緊幼兒園既playgroup,但個playgroup只係比2歲以下既小朋友,囝囝2歲之後又未有n1讀,想問下有無好既playgroup係比2歲以下的小朋友既呢?最好係九龍區。thx!
   0    0    0    0

我都想知....

回覆 1# iameliza 的文章

原帖由 at_22g 於 09-9-17 22:46 發表
囝囝返緊幼兒園既playgroup,但個playgroup只係比2歲以下既小朋友,囝囝2歲之後又未有n1讀,想問下有無好既playgroup係比2歲以下的小朋友既呢?最好係九龍區。thx! ...

playgroup有好多種,你主要想學那種?
囝囝自己上堂的定係親子的?

我鍾意阿仔自己上堂果種playgroup, 又係親子, 有乜意思....
同我一齊上課, 我反而覺得冇用. 依家d playgroup成日懶到死, 係唔係都話親子, 其實怕小朋友喊之嘛! 所以我選擇時會好小心.

回覆 1# MGfan 的文章

我女女果陣一個pg 不過係cwb 佢地都小朋友兩歲就比佢地自己返架啦!!

老師本身是幼師, 相信都唔怕小朋友喊架!!
我pm 你地

原帖由 ipchingyee 於 09-9-27 21:35 發表
我女女果陣一個pg 不過係cwb 佢地都小朋友兩歲就比佢地自己返架啦!!

我pm 你地

can you also PM me? thanks

原帖由 ipchingyee 於 09-9-27 21:35 發表

我pm 你地

Can you also PM the information?  Thanks!

HK mom

回覆 8# at_22g 的文章

原帖由 bububububu 於 09-10-8 16:05 發表
we're having the pg @ explorer island

That's pretty too far away from my home (I live on the HK side).  Tks anyway.

pls pm the info to me

[email protected]

many thanks!

I'm interested too. Please pm me the details. Thanks!

我pm 你地

I am also interested, please PM me.

我pm 你地

I'm interested too. Please pm me the details.
Many Thanks!

依家我個仔返緊pg了,cwb對我太遠,我選了在太子的, 那位教我仔仔的老師以前都係幼師的. 謝謝你
近來帶得阿仔返學多,發覺老師既角色好重要. 老師有承擔,願意俾時間小朋友適應, 但往往係d mami自己唔通氣, 聽到自己個仔/女喊就心痛, 想介入課堂

囡囡兩歲半, 尋日第一次帶佢上play group, 見佢都適應得幾快, 玩得好開心呀!  之前睇過土瓜灣幾間, 最後揀咗呢度。 導師係個英國女仔, 如果價錢都係差唔多, 梗係搵個外籍老師個啦!!  學校嚮土瓜灣農圃道, 有興趣可以俾個contact各位媽媽~

Can u pls pm me, tks!

原帖由 leewaiting 於 09-10-18 21:48 發表
囡囡兩歲半, 尋日第一次帶佢上play group, 見佢都適應得幾快, 玩得好開心呀!  之前睇過土瓜灣幾間, 最後揀咗呢度。 導師係個英國女仔, 如果價錢都係差唔多, 梗係搵個外籍老師個啦!!  學校嚮土瓜灣農圃道, 有興趣可以 ...

回覆 15# MGfan 的文章

where is your pg.. i want to join ..
can you pm the info to me?
thx..

leewaiting  pm 埋我  thx
‹ 上一主題|下一主題