用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 禮賢是否唔收portfolio ?
go

禮賢是否唔收portfolio ? [複製鏈接]

報名表寫"不用"提供, 咁係咪交去都唔會收 ?
Thanks!
   0    0    0    0

係呀...唔收嫁,就算交都唔收的!

原帖由 肥司拉 於 09-9-4 14:47 發表
報名表寫"不用"提供, 咁係咪交去都唔會收 ?
Thanks!

Thanks!
要否筆試呢 ?

原帖由 fi-fi 於 09-9-5 10:12 發表
係呀...唔收嫁,就算交都唔收的!

無....小組傾吓偈,聽吓故事,答吓問題咁,最緊要"有禮貎"

原帖由 肥司拉 於 09-9-6 20:23 發表
Thanks!
要否筆試呢 ?

錦校長推薦信收唔收? 即係祇收入學申請表格及所須文件, 多左都唔會收???
[url=http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=38179&forum=3&221]家庭式廉價BB教學資源( 12.11.03)[url/]

所有"推薦信"都唔收

原帖由 HYT 於 09-9-14 10:52 發表
錦校長推薦信收唔收? 即係祇收入學申請表格及所須文件, 多左都唔會收???

Thanks!

原帖由 fi-fi 於 09-9-6 20:49 發表
無....小組傾吓偈,聽吓故事,答吓問題咁,最緊要"有禮貎"

禮賢唔洗攪d花巧嘢, 上年我地簡介會報左名又放飛機, 得daddy一個帶亞女去in, 又冇宗教, 亞女仲要著住體育衫去in, 因為趕住返學, 反而咁樣收左, 自然d, 放鬆d, 就可以

Thanks for yr reply !
請問面試當日駛唔駛見家長 ?
另問卷有冇填寫自行分配學位揀0既學校 ?

原帖由 喧嘩 於 09-9-19 21:12 發表
禮賢唔洗攪d花巧嘢, 上年我地簡介會報左名又放飛機, 得daddy一個帶亞女去in, 又冇宗教, 亞女仲要著住體育衫去in, 因為趕住返學, 反而咁樣收左, 自然d, 放鬆d, 就可以 ...

都唔駛見家長,亦吾需要填寫自行分配學位揀0既學校,而且就算禮賢收咗,佢哋都只收你數佰元留位費,等你派位結果公報後(你可以不需要放棄派位機會,等結果先決定),才收你學費(扣番預繳的數佰元),我覺得這間學校跟其他私校很不同,不會只以金錢掛粹,我女兒現就讀二年級了,她每天也開開心心的上學,功課也不算多,功課與壓力同她同齡但就讀於其他津校的朋友相比少很多,如果想子女愉快學習的話,我想禮賢真是不二之選,這純屬個人意見!

P.S. 我女兒就讀津校的朋友常常跟她說要來禮賢就讀...

Thanks fo yr reply !
O~~~問卷我有填寫自行分配學位揀0既學校添, 希望唔會影響入讀機會啦 !

原帖由 friedawc 於 09-9-22 12:03 發表
都唔駛見家長,亦吾需要填寫自行分配學位揀0既學校,而且就算禮賢收咗,佢哋都只收你數佰元留位費,等你派位結果公報後(你可以不需要放棄派位機會,等結果先決定),才收你學費(扣番預繳的數佰元),我覺得這間學校跟其他私校 ...

It should be fine, no problem....don't worry about it! They are very fair. Good luck!

我都幫仔仔報了, 請問面試的形式如何 ?  group interview定係單對單 ?  會用甚麼語言 ?  要不要筆試 ?  

原帖由 喧嘩 於 09-9-19 21:12 發表
禮賢唔洗攪d花巧嘢, 上年我地簡介會報左名又放飛機, 得daddy一個帶亞女去in, 又冇宗教, 亞女仲要著住體育衫去in, 因為趕住返學, 反而咁樣收左, 自然d, 放鬆d, 就可以 ...

It is group interview( about 5 ~ 6). They will supply some picture to the children and tell them a story. And then ask them to make the end of the story. No any writing test. The language is Cantonlese.
原帖由 KSM 於 09-9-27 00:46 發表
我都幫仔仔報了, 請問面試的形式如何 ?  group interview定係單對單 ?  會用甚麼語言 ?  要不要筆試 ?  

請問禮賢學校INTERVIEW是否只IN小朋友, 見唔見家長架?
Thanks!

原帖由 chanst 於 09-9-27 01:53 發表
It is group interview( about 5 ~ 6). They will supply some picture to the children and tell them a story. And then ask them to make the end of the story. No any writing test. The language is Cantonles ...

不用提供就唔需要勞師動眾啦!

HappyNokNok,
是只IN小朋友,唔IN家長.

原帖由 HappyNokNok 於 09-10-11 23:57 發表
請問禮賢學校INTERVIEW是否只IN小朋友, 見唔見家長架?
Thanks!

‹ 上一主題|下一主題