用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 歡迎派到09 - 1C的入來傾下...
樓主: wounderful
go

歡迎派到09 - 1C的入來傾下... [複製鏈接]

好多日得29個人,吾通有人吾讀? - 唔會ma????
會唔會病呢?????
比我講D無liu嘢, 我試過企係班房中間都幾凍, 因為air cond 風口吹正下面, 想同老師講, 但怕無liu, 我老公都話我好諗唔諗, 係咪過份擔心呢

that's why we need to prepare a cardigan for our daughter every day.

原帖由 twotwobaby 於 09-9-9 11:52 發表
好多日得29個人,吾通有人吾讀? - 唔會ma????
會唔會病呢?????
比我講D無liu嘢, 我試過企係班房中間都幾凍, 因為air cond 風口吹正下面, 想同老師講, 但怕無liu, 我老公都話我好諗唔諗, 係咪過份擔心呢 ...

咁奇怪, 我問極個女要唔要帶外套, 佢話課室唔凍喎, 仲有少少熱添, (我仲以為學校響應25.5度冷氣添), 26號家長日我去唔到呀......拜託你們可唔可以講返當日有d乜重要事呀, 萬分感激!!!!!

今日又30人啦....

原帖由 baba_mama 於 09-9-9 12:36 發表
that's why we need to prepare a cardigan for our daughter every day.

學校是有響應25.5度冷氣的,可能你囡囡小息出完去操場覺得熱。

另外,前數天也是29人,是因為有一位小朋友病了,她在家休息,待今天完全沒有事才回校,不用擔心。

原帖由 J_D74 於 09-9-9 15:03 發表
咁奇怪, 我問極個女要唔要帶外套, 佢話課室唔凍喎, 仲有少少熱添, (我仲以為學校響應25.5度冷氣添), 26號家長日我去唔到呀......拜託你們可唔可以講返當日有d乜重要事呀, 萬分感激!!!!!

今日又30人啦....

...

其實成個班房唔凍, 但air-con 吹正中間D位, 如果turn up 個廉就ok好多

唯有試下係 通訊一欄留言, 請老 師留意一下

原帖由 twotwobaby 於 09-9-9 16:42 發表
其實成個班房唔凍, 但air-con 吹正中間D位, 如果turn up 個廉就ok好多

twotwobaby ,
係呢, 你女女係邊個呢?

my daughter is kylie chan no.3

明天我看看是否吹著小朋友,等我撥一撥個簾向上啦~

原帖由 J_D74 於 09-9-9 17:13 發表
唯有試下係 通訊一欄留言, 請老 師留意一下

昨日帶了Brittany 驗眼, 兩隻都是近視75度, 可戴 可吾戴眼鏡, 佢又無complaint 睇吾到blackboard。 (可能現在坐在第一個位)

另外, 訂紅蘋果的報名表及$ 是給學校定自己寄呢?

那麼在她未需要戴眼鏡前,我安排她坐第一個位; 自己寄。

原帖由 britsa 於 09-9-10 08:46 發表
昨日帶了Brittany 驗眼, 兩隻都是近視75度, 可戴 可吾戴眼鏡, 佢又無complaint 睇吾到blackboard。 (可能現在坐在第一個位)

另外, 訂紅蘋果的報名表及$ 是給學校定自己寄呢? ...

Thank you ^V^.

Thank You! ^V^
原帖由 annie_yiu 於 09-9-10 12:28 發表
那麼在她未需要戴眼鏡前,我安排她坐第一個位; 自己寄。

J_D74

Hello!  我是1B班的, 我囡囡和你同一起乘褓母車啊.
得閒聯絡下!

cwl004

原帖由 J_D74 於 09-9-6 23:32 發表
hi, 我來報到, 我是nataile的媽咪, 我覺得有點亂啊, 明明上學時間截至12:00, 周五的書我就配好8:15- 12:00的書(G.S., ART圍裙, SCIENCE, CHINESE), 結果, 老師在手冊上用藍筆mark下---- 沒帶數學書.....明明周五數學 ...

KEEP CONTACT

我女兒是 1C (28) 王德蓉 - DADA, 希望將來多多聯絡, 請EMAI給我組織各家長的資料給大家分享。
[email protected]

請問你女兒的名字 ?

你好 ! 我都有另一位女兒叫 " 王德如 - DEDE - 27 號", 現組織緊1B班的家長, 已有 7位家長資料在手上, 大家可以EMAIL交流分享一下, 有興趣可EMAIL給我 : -
[email protected]

twins?

原帖由 wounderful 於 09-9-10 16:00 發表
你好 ! 我都有另一位女兒叫 " 王德如 - DEDE - 27 號", 現組織緊1B班的家長, 已有 7位家長資料在手上, 大家可以EMAIL交流分享一下, 有興趣可EMAIL給我 : -
[email protected] ...

回覆 1# Vinyny 的文章

Yup....one in 1 B and the other in 1C....

我建議你先同佢配, 比佢試下帶, 因為佢地仲咁細個, 未試過清楚, 唔知乜叫做模糊, 之前我個女都係, 睇野一直都無檬起眼的, 我從來都唔知佢有散光, 到polyvision check過後才知, 帶左眼鏡後, 佢先話原來以前睇野唔清楚, 現在才清楚!

原帖由 britsa 於 09-9-10 08:46 發表

另外, 訂紅蘋果的報名表及$ 是給學校定自己寄呢? ...

噢, 真的很感動, 你也來參與這個FORUM了解我們的需要, 謝謝啊!!!!!!

原帖由 annie_yiu 於 09-9-9 18:21 發表
明天我看看是否吹著小朋友,等我撥一撥個簾向上啦~
‹ 上一主題|下一主題