用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN - 番半日定全日好呢
go

PN - 番半日定全日好呢 [複製鏈接]

到時亞女先得個2歲, 如果咁細就要佢番全日好似好慘咁, 我問過, 下午都係食下反, 瞓下覺, 咁同番半日有咩分別, 各位過來人, 請分享丫
   0    0    0    0

cos i got a job, i would prefer whole day..baby can learn more self-dis.

我只會俾bb返半日, 或者上幼稚園先俾佢返全日! 我唔想bb一開始返就要上全日, 好辛苦呀... 不過如果要返工, 屋企冇人幫手湊bb, 咁我覺得揀全日好d, 就當托管啦...

我有請工人, 我都諗緊俾學下獨立d定俾工人湊, 但工人教唔到佢野law, 但我又覺得好似好慘咁, 所以咪唔知點揀law

其實咁細個返去都係玩下....就算上堂都唔係死讀書果d啦......唔會辛苦架....
辛苦既可能係要守多d規矩....佢地覺得比人管住囉....

我是全職媽媽,我囡囡返半日班(pm),返了兩個星期,佢放學後就即刻睡覺,但我同老公都覺得囡囡返學後好開心,佢教我o地 (人、口、耳)&溫習3本書d字,同教我o地做運動,所以我覺得返半日已經ok。

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 soscho 於 09-9-3 13:45 發表
我有請工人, 我都諗緊俾學下獨立d定俾工人湊, 但工人教唔到佢野law, 但我又覺得好似好慘咁, 所以咪唔知點揀law

如果係工人湊, 返全日好過啦

我覺得睇下有無人揍同揍個人識唔識幫我教,若果下晝都係得自己玩玩具同睇電視,我情願比佢番學,起碼有互動,有人陪佢玩!
‹ 上一主題|下一主題