用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 09-10年度1C班報到
go

09-10年度1C班報到 [複製鏈接]

1C班集合一下吧

1. Clarice [/quote]
2. Jasmine

Hi Suzannelee,

Jasmine Ho also did not write anything on yesterday's handbook but I saw from school website that it said "中文: 完成課業紙", 我重以為係嗰張 1- 25 個的詞語紙, 唸住叫佢快 D 做哂佢。但係今天都係話我欠交。請問各家長, 究竟是那一張中文課業紙 ?

原帖由 suzannelee 於 09-9-8 15:24 發表
hi,1C家長,
  我想問問你地囡囡昨日有無抄家課冊中文功課?我囡囡無抄,問佢點解佢,佢話老師無寫,都吾知真定假.

我呢D要坐校車嘅, 實在不能參加放學後嘅活動.:cry:

原帖由 talie 於 09-9-18 10:17 發表
內聯網有收費學藝班通告, 適合p.1學生的只有4班.
我女鍾意籃球, 但只收p.2以上.

我覺得中文圖書工作紙最難, 都唔知本故仔書講乜, 好靠佢上堂時有冇聽書.

原帖由 chuenma 於 09-9-17 09:15 發表
是啊30人發燒真係好得人驚。我個大仔都發咗3日燒,八號風球半夜成104.9度,scare me,今天休息多一天,明天打算可以番學。學校好緊張,已前唔記得打電話請假都無人call你。今次打鑼噤call,問醫生點講,學校壓力都好大,豬流感啊!你早 ...

Should be English textbook pg.4

原帖由 KellyBella 於 09-9-22 21:12 發表
請問 TB (P.4) 即係咩嚟?
手冊入面搵唔到呢個 code 代表咩?

Hi winnie@ching

乜有朗誦班? 我只係見到我個女有張白色紙仔, 內有幾個課外活動名稱, 係唔係自己填一項就得啦 !?

不過只係見到普通話 but not 朗誦班, did i miss it in the previous notice ....

原帖由 winnie@ching 於 09-10-10 12:11 發表
望穿秋水,終於等到課外活動安排,Nicole 話佢好辛苦甘搶舉手....搶到個'做手工'位返黎(1b班)。真係比佢激死,又唔見佢搶下普通詁啊甘...
另外,有無人參加(tue)7:30am的朗誦班呢? ...

請問各1C 班家長, 在今個星期五的中默, 是否默第三和第四課呢? 因Jasmine 寫了是默第二和第三課, 我想她應該寫錯了吧......

請問各1C班家長, 今個星期五的中默, 是否是默第三、第四課呢? 因Jasmine在手冊內寫了是默第二、第三課,我想她應該是寫錯了吧...

但唔係已經在上星期五默咗第二課嘅咪? I'm a bit confused.......
原帖由 crazyparents 於 09-10-12 23:12 發表

Gigi都係寫默2,3課.

I c... Thank you !

原帖由 talie 於 09-10-13 17:53 發表
可能係鞏固第2課, 新加第3課.
其實上星期溫習範圍多,
但只係默左幾個詞語啫.

My daughter told me yesterday that there will be 中文背默第4課 next Friday wor...

原帖由 talie 於 09-10-17 00:22 發表
我女手冊無寫, 但聽說下星期中文背默第4課. 有無其他家長有消息呀?

My daughter also wrote p.10, 13 wor.....

原帖由 peggylun 於 09-10-25 18:15 發表
Dear Queenie,
我個女都寫係 p.10,13 喎!

Hi all 1C parents,
我見我個女今日派了一張中文科筆記, 內有單元二和單元三的問題和答案。想問吓係咪曾經派過單元一嘅筆記呢? I have asked my daughter and she said she didn't know.  Actually, I am not sure if there is one....

Dont be so sad la.  Next time, add oil.

原帖由 queenie1118 於 09-10-30 13:35 發表
大件事!!!我25號搬屋26號執嘢,(我己經第一時間執咗佢間房先,等佢响房自己温)咁我就唔得閒同個女温書,我問cherry識唔識呀?佢又答我識,好啦俾佢試吓係咪真係掂啦,點不知佢竟然默書得45分  ...

Hi all 1C parents,

在今個星期二(即打針嗰日),Charmaine 的校褸和其他同學仔掉轉了, 她的校褸原本是22号 和在內縫上她的學号" 27",但她取回家的卻是21号。請各位家長如有發現,請告之。謝謝!!

I just know you can call English teacher (within this week) to check the mistakes that you daughter had during the English exam.  But not sure for other subjects wor......

原帖由 crazyparents 於 10-1-20 15:36 發表
時間真的很快過.咁已過了ー個學期.我位小姐同測験個D分数差不多没有特別驚喜。
我翻開下學期的書ヒヒ起上學期的複習些.要加多幾錢肉緊啦!
http://forum ...

Hi all,

Jasmine's handbook writes :
數學網上練習三個

What is it?  Where to find it?  I tried to login to eclass website but can't find any exercise.  Could you help please?

Thanks a lot !!!

原帖由 shlam001 於 10-4-10 16:18 發表
check it from the 密碼紙!
‹ 上一主題|下一主題