用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蕭漢森小學 有無蕭漢森同學仔, 一齊傾下 la
樓主: CathyDannyBB
go

有無蕭漢森同學仔, 一齊傾下 la [複製鏈接]

英文常識得1本, 只係果1冊用英文教, 其餘是中文教,
但到第3次考試會有一些問題是用英文....放心LA, 多數唔駛你串, 只係要你地認識吓D英文生字,,,配對返D圖..
但都有D深, 因常識D生字真係好鬼難讀同難記...
原帖由 fungpolly123 於 10-1-26 08:47 發表
下學期d新書入有一本係英文常識書, 知唔知係咪以後會用英文教常識呀, 定中英混合呢 ?

回覆 1# 愛美の神 的文章

個人認為,返得學就要遵守學校rules....
另我都想知道點解會有D家長時時要為自己個子女已中傷學校....其實佢有沒有想過. 可能是自己個小朋友好曳或講大話呢。
如小朋友當天要默書就唔返學, 咁個家長真係好有問題...點解會可以咁樣做....

原帖由 michellecheng06 於 10-9-8 11:36 發表
小息時侯, 家長可以入學校嗎?

可以入去地下禮堂...但要聽到小息鐘聲, 先可以入去...

回覆 2# michellecheng06 的文章

你又太誇張, 只係可以係地下個禮堂...

yanlamma 發表於 12-9-10 15:37
升三年級了,上學期游泳課有三堂,有d 擔心,女兒未懂游泳但要上堂,又要游泳測試,係米一定要學識?
另外 ...
不用怕,  到時會分開3行,  唔識游是其中一行排隊,  到時會有人教...(我剛剛問個自己個小朋友,  現時讀小四同小六)
我兩個小朋友都是買短袖一件頭泳衣...

yanlamma 發表於 12-9-11 10:49
回復 #sausau# 的帖子

Sausau, 唔該哂!
不用客氣..
‹ 上一主題|下一主題