用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2D班家長
樓主: JOEYWU
go

2009 - 2D班家長 [複製鏈接]

YCWPS,

不好意思, 現在才回家, 希望不會太遲吧!

27/4:

中: 1) 明背默+詞語+部首
     2) 3/5 交快P.54
     3) 詞改

英: 1) GE corr
      2) Phon finish WS

數: 1) 書P.31-34 (3/5)

如有錯漏, 希望其他家長補充.

原帖由 YCWPS 於 10-4-27 10:42 發表
Hi,

亞仔今日發燒冇返學,
唔該盡早post今日有咩功課?   

Many thanks,
YCWPS

Valent,

Thank you.   

YCWPS

原帖由 Valent 於 10-4-27 20:12 發表
YCWPS,

不好意思, 現在才回家, 希望不會太遲吧!

27/4:

中: 1) 明背默+詞語+部首
     2) 3/5 交快P.54
     3) 詞改

英: 1) GE corr
      2) Phon finish WS

數: 1) 書P.31-34 (3/5)

如有錯漏, 希望其他家長 ...

回覆 435# B囝爸爸 的文章

Pls check PM.

請問大家知否本週有沒有「閱讀理解」做?

YCWPS,
真不好意思...你囝囝唔舒服, 你都漏夜告知大家HW的資料。我囝囝話佢今日有返學, 佢而家好d未呀? 呢排大家真係要注意身体呀! 子樂前陣子先至患完感流, 而家就到我喇, 已燒左個幾星期, 今日好返d喇!

arfamily,
今週不用做"閱"。

28/4

中: 1) 書 pP.39
      2) 下 Day 2 (11/5) -
          (背默 11.2 第一段) + (11.1 + 11.2 詞)

數: 1) 書 P.35 (3/5)

原帖由 arfamily 於 10-4-28 14:57 發表
Pls check PM.

Please check PM.
囝囝,囝囝,我有兩個囝囝。

Thank you B囝爸爸 and 11kingdom28

原帖由 B囝爸爸 於 10-4-28 16:23 發表

Please check PM.

11kingdom28,

你看錯喇,係"Valent" post homework~hehe
其實仔仔由新年到現在已病不停,
感冒好番又再感冒,
跟著上兩個星期腸胃炎,
而家上星期五晚發高燒,又係感冒,
星期六發高燒103度,兩日完全在家睡覺(頭暈),
星期一以為佢好番(好精神+有番胃口),
點知星期二又37.5度,驚佢又番發,
帶佢睇多次醫生~   

YCWPS

原帖由 11kingdom28 於 10-4-28 15:53 發表
YCWPS,
真不好意思...你囝囝唔舒服, 你都漏夜告知大家HW的資料。我囝囝話佢今日有返學, 佢而家好d未呀? 呢排大家真係要注意身体呀! 子樂前陣子先至患完感流, 而家就到我喇, 已燒左個幾星期, 今日好返d喇!

arfa ...

原帖由 YCWPS 於 10-4-29 15:00 發表

你看錯喇,係"Valent" post homework~hehe
其實仔仔由新年到現在已病不停,
感冒好番又再感冒,
跟著上兩個星期腸胃炎,
而家上星期五晚發高燒,又係感冒,
星期六發高燒103度,兩日完全在家睡覺(頭暈),
星 ...

Valent,
真大頭蝦! 攪錯左! 早兩日HW資料should be thks for Valent.

YCWPS,
而家囝囝好D未呀?  呢排大家真係要保重身體! 我自己今早才看完醫生。唉!

29/4

中: 1) 明交(快) P.73
      2) (11.2)詞6個 -
          (1.球賽 2.捧場 3.傳統 4.蹴鞠 5.強調 6.驚奇)
      3) 默簽改

英: 1) GW Ex1 corr + sign
      2) Phon WS corr
      3) Dict tomorrow

常: 1) 作(2)

仲有.............

交 SCI project

你才是最值得接受我們道謝的那位, 因為差不多每天你都post HW, 真的幫了我們不少. 衷心在此說聲thk u.

此外, 明天各位記得帶樂器考音樂試.

Valent

原帖由 11kingdom28 於 10-4-29 15:34 發表

Valent,
真大頭蝦! 攪錯左! 早兩日HW資料should be thks for Valent.

YCWPS,
而家囝囝好D未呀?  呢排大家真係要保重身體! 我自己今早才看完醫生。唉!

29/4

中: 1) 明交(快) P.73
      2) (11.2)詞6 ...

我哋明天交埋音樂報告~

YCWPS

原帖由 poonsline 於 10-4-29 20:31 發表
仲有.............

交 SCI project

Thank you 11kingdom28 + Valent again.   

YCWPS

原帖由 Valent 於 10-4-29 21:02 發表

你才是最值得接受我們道謝的那位, 因為差不多每天你都post HW, 真的幫了我們不少. 衷心在此說聲thk u.

此外, 明天各位記得帶樂器考音樂試.

Valent

...

Valent,

唔駛客氣!

今日亞囝話音樂老師冇返, 咁即係下堂才考試啦! 好彩咋, 因沒任何準備呀! 另亞囝今日忘記帶Sci Proj, because 作晚冇再入黎double check, 真失策! 明明已做好晒! 唉!  

30/4

中: 1) 作 P.7-8
      2) 3/5 交快P.53,54
      3) 4/5 交26週(16,17)

英: 1) GP 15 corr

數: 1) 書 P.31-35, 40 (3/5)
      2) 良 P.13
      3) 5/4 測至3A(4)

Sci: 1) WB P.6-7 corr

視: 1) 3/5 帶紙模(在校) & 粉彩

通告: 98

3/5 交閱讀紀錄表.

原帖由 11kingdom28 於 10-4-30 18:52 發表
Valent,

唔駛客氣!

今日亞囝話音樂老師冇返, 咁即係下堂才考試啦! 好彩咋, 因沒任何準備呀!mouth:" /> 另亞囝今日忘記帶Sci Proj, because 作晚冇再入黎double check, 真失策! 明明已做好晒! 唉!  

30/4

中 ...
亨受和孩子的每一秒鐘!

各位你們好, 我是2c班的家長,請問你地班上管樂課的同學仔, 有沒有取錯(2c馮妍綽)的長笛呀? 如有請星期一帶回給她. 謝謝.

(代馮妍綽媽媽問)

Tina,

仲未有消息呀?
希望星期一有同學帶回校給她啦~   

YCWPS

原帖由 Tina 於 10-5-2 17:46 發表
各位你們好, 我是2c班的家長,請問你地班上管樂課的同學仔, 有沒有取錯(2c馮妍綽)的長笛呀? 如有請星期一帶回給她. 謝謝.

(代馮妍綽媽媽問)

原帖由 YCWPS 於 10-5-2 23:46 發表
Tina,

仲未有消息呀?
希望星期一有同學帶回校給她啦~   

YCWPS

我都希望今日有好消息, 如果唔係馮媽媽就要買過晒所有野連書都冇埋!咁就慘啦!

Hi,
請問今日有咩功課?   
仔仔抄唔齊返嚟~

Thanks,
YCWPS

3/5

中: 1) 明帶快
      2) 造(九)簽改

英: 1) Smart P.44-45
      2) Dict corr + sign

數: 1) 明測至3A(4)
      2) 作改
      3) 書 P.36-39 (14/5)
‹ 上一主題|下一主題