用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 09/10 K1 幼愛班 大招集!
go

09/10 K1 幼愛班 大招集! [複製鏈接]

原帖由 josie060519 於 09-8-30 13:56 發表
hi, 我係梓楹媽媽, 梓楹係西瓜組

雖然我仔係隔離幼勇班,但大家都係上午,過黎打過招呼先...
昊軒(Anka)...大家叫我昊昊(hoho)啦!
我係蘋果組....多多指教!

我係上年舊生topic揾到歌詞.....好好聽呀!

[不再做BB]

不再做BB  做自己要做既事
不再做BB  不亂哭不亂叫
乖乖不吵叫  乖乖聽教導
碰上有問題問老師
Oh 衣衫穿不上  身高多一吋
皆因我已長大了  所以.....
不再做BB  做自己要做既事
不再做BB  不亂哭不亂叫

原帖由 kcjl 於 09-9-2 23:54 發表
Hello,我係紀臻媽, FORREST係香蕉組.  今日識左對面位的同學仔.  
終於開學了, 好開心呀. 其實係開心多D.
FORREST座1號車, 8點30分上車, 唔知返到學校仲有幾多時間玩玩具?
我準備左餅乾同果汁 ...

原來2號車有分A車同B車兩部o架....
我問呀仔佢話佢地班(幼勇)冇小朋友喊呀!

原帖由 yeungyeungma 於 09-9-17 09:38 發表

正揚星期一病了, 沒返學. 星期二又打風. 琴日先放落書包. 放學又唔見咗.  問佢咩都唔知 ? 有冇mami 知究竟做咗手功味呀?

星期六有家長會,是嗎? 但冇通告? 有冇ma - mi 知道 exact 時間和地點 ? ...

手冊有通告呀!

原帖由 miutang 於 09-10-8 09:40 發表
yeungyeungma,

多謝您問候, 我的bb在38週突然沒有了心跳, 他已經走了.  現在我在家休息, 我每天也有上來, 但只是沒有回應而已.  思捷只是問過此事一次, 但很快已忘記了.

希望下一次會順利吧.

...

睇到真係好唔開心,思捷媽咪,唔好太難過,最緊要條理好身子,日後再好好打算,亦為上天堂的小生命而祝福.......

我想問你地有冇個小朋友叫"天若"呀?我仔校車(2b)同佢坐,昊昊話天若係佢最好朋友喎!但我check過佢地唔同班呀!
‹ 上一主題|下一主題