用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 2009/2010 -1C 班 家長召集區
樓主: WingKanMa
go

2009/2010 -1C 班 家長召集區 [複製鏈接]

懃懃今天發緊我"皮"氣, 她沒話比我聽錯幾條, 我叫我老公去問她先.  是呀, 我們要多d溝通, 依靠晒澤哥啦

大小姐心情又唔靘呀? 因乜呀? 未到青春期就咁好火..ha ha ^^
說得對!...今年1C 班的我們真的要多多指教,唔係都唔知點算.我地個班都算好,有多個同學仔都認識的,大家可以一齊互通消息....我好希望澤哥可以keep住帶個靈魂返學,咁就感謝天主的了!  

澤澤好ok呀, 又識保護女仔, 又聽話, 連我老公都話"GOOD"

Hi

Is your son wrote the school planner on Friday?  My daughter wasn't wrote anything.

回覆 4# 小B_媽媽 的文章

You are right! Thank you for your help!

媽媽們,Good morning!
星期五有手冊寫咩? 亞仔連日期都無寫..問佢星期一有什麼要帶又說nothing..淨知英文考了分班試[全軍覆沒]..同上數學堂有教數數和堂課..是咁多嗎?

原帖由 ksma 於 09-9-6 16:45 發表
You are right!:lover: Thank you for your help!:excited:

原帖由 小B_媽媽 於 09-9-7 11:20 發表
媽媽們,Good morning!
星期五有手冊寫咩? 亞仔連日期都無寫..問佢星期一有什麼要帶又說nothing..淨知英文教了分班試[全軍覆沒]..同上數學堂有教數數和堂課..是咁多嗎?

...

早晨
是呀, 手冊什麼都冇寫, 問她她重惡過我, 什麼都話唔知.  吓考了分班試, 她都冇同我說, 都是凶多吉少.

真的睇唔出kan kan 咁惡..一點都不似..ha ha ^^
哥哥說教英文那堂..寫A-Z大寫楷..有一些看圖填充..淺果d佢咪識囉,有d深的佢話我同學校都無教過都唔知點填...算啦..預咗補底的了...希望佢慢慢學番晒d英文..聽得明5成都好的了

係喎..今天執書包..英文是否只帶薄個本練習呀?我無放本Phonics比佢呀..重到不得了..看隔離班的媽媽說..這本是撕下來帶回校的...LA就帶了常識書和作業...希望無執錯書返學...

原帖由 WingKanMa 於 09-9-7 11:27 發表

早晨
是呀, 手冊什麼都冇寫, 問她她重惡過我, 什麼都話唔知.  吓考了分班試, 她都冇同我說, 都是凶多吉少.

謝謝你地愛鍚啦! 講個笑話你知..我個仔係kan爸爸面前好怕自己做錯的..因為我呃佢..話過佢知..kan kan爸爸媽媽好嚴家..你唔乖唔聽話..佢地唔比百厭的小朋友和kan kan 玩家...
sorry! 借了你和kan爸爸過橋..ha ha ^^

原帖由 WingKanMa 於 09-9-4 16:46 發表
澤澤好ok呀, 又識保護女仔, 又聽話, 連我老公都話"GOOD":nothing:

原帖由 小B_媽媽 於 09-9-7 11:40 發表
真的睇唔出kan kan 咁惡..一點都不似..ha ha ^^
哥哥說教英文那堂..寫A-Z大寫楷..有一些看圖填充..淺果d佢咪識囉,有d深的佢話我同學校都無教過都唔知點填...算啦..預咗補底的了...希望佢慢慢學番晒d英文..聽得明5成 ...

是啦, 我都只是希望將來呀她們d英文好d呀.  英文我什麼都沒有帶呀, LA就只是像你帶常識和習作.  我個囡返學前問我是否今天開始要做功課, 真是比她激死

原帖由 小B_媽媽 於 09-9-7 11:52 發表
謝謝你地愛鍚啦! 講個笑話你知..我個仔係kan爸爸面前好怕自己做錯的..因為我呃佢..話過佢知..kan kan爸爸媽媽好嚴家..你唔乖唔聽話..佢地唔比百厭的小朋友和kan kan 玩家...
sorry! 借了你和kan爸爸過橋..ha ha ^^
...

OK 呀, 我都成日話比KAN聽澤澤什麼都好過你, 再唔努力他會叻過你好多(比個目標她嗎)

http://www.hkbuas.edu.hk/Main/indexE.html

學校有小朋友確診豬形流感, 大家要小心

預了開學實有學校中獎..估不到是我們有份...希望病了的中學部哥哥姐姐快快好番啦...

原帖由 WingKanMa 於 09-9-7 12:26 發表
http://www.hkbuas.edu.hk/Main/indexE.html

學校有小朋友確診豬形流感, 大家要小心

吓! 澤哥沒有什麼叻的喎..最叻就是"玩"...一叫溫書就出十個個理由...哈哈
依...現在他們一齊食緊飯..唔知會點呢? 好擔心他食到成校服都係..

原帖由 WingKanMa 於 09-9-7 12:10 發表

OK 呀, 我都成日話比KAN聽澤澤什麼都好過你, 再唔努力他會叻過你好多(比個目標她嗎)

原帖由 小B_媽媽 於 09-9-7 12:41 發表
吓! 澤哥沒有什麼叻的喎..最叻就是"玩"...一叫溫書就出十個個理由...哈哈
依...現在他們一齊食緊飯..唔知會點呢? 好擔心他食到成校服都係..
是呀, 我想食飯冇問題, 在幼稚園都有試過, 所以唔擔心

kan mama, 想問下你, 你上學校的內聯網是否run得很慢的?

原帖由 小B_媽媽 於 09-9-7 12:49 發表
kan mama, 想問下你, 你上學校的內聯網是否run得很慢的?

Yes ar, I try now

原帖由 WingKanMa 於 09-9-7 12:50 發表

Yes ar, I try now

The speed is ok now

我都上緊...又慢到...都係過咗個 lunch time 無咁多人用緊先再入..

你入唔入到HKBUAS E-mail (Parents) [goole], 入極password 都 login唔到..

原帖由 WingKanMa 於 09-9-7 12:52 發表

The speed is ok now

原帖由 小B_媽媽 於 09-9-7 13:13 發表
我都上緊...又慢到...都係過咗個 lunch time 無咁多人用緊先再入..

你入唔入到HKBUAS E-mail (Parents) [goole], 入極password 都 login唔到..

Yes, cannot enter wor
‹ 上一主題|下一主題