用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡
樓主: mmak
go

09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡 [複製鏈接]

回覆 1# mermaidmom 的文章

great that you open a new forum for everyone to catch up...

I will still be doing a lot of "watching" at this forum.

Yes, Por Por told me..

我同婆婆都成日話zoe 好乖, 你教得好好!

原帖由 mmak 於 09-7-31 15:53 發表
fumiko,

keep "watching" ar....OK??

BTW, 早兩日(Wed) 又見到婆婆啦, Zoe 仲請佢食pop corn ...

I want to buy one too.  

Per the dentist, to keep the teeth properly, we need to either boil it thoroughly (with something added which I forgot what) or to put it under sunshine for long enough..

The first one I put it under sunshine for some 2-3 days, and then put in the medicine bag provided by the dentist..

原帖由 mmak 於 09-8-3 14:36 發表
karen8888,

Thanks, 你收咗貨喇??... 靓唔靓呀 ??

回覆 1# vhunghk 的文章

好似這年代個個小朋友到要牙醫幫手咁.
我個女第一隻又係後面出左前面唔係好鬆.
現在第二隻又係咁, 不過再拖下先啦..隻隻都找牙醫, 可能破產架

MMak

聽到都"等"你辛苦.
我地比你好d, 7:10上車, 不過4:40落車, 有2天要趕5:30上英文..辛苦婆婆..

你唔洗擔心, 你個女其實好聽話又生性, 應該冇問題..

各位媽咪一切努力啦

原帖由 mmak 於 09-8-28 15:43 發表
fyeung,

我囡6:55am 要上校車... 都差唔多咋...
佢地8:00am 上堂, 但其實 7:45am 要排好隊計, 就算入咗學校唔排隊都當你遲到... 我個心都好寒, 我個囡成日四維走, 我都無眼睇lu...

學校D課外活動, 我就唔想參加住, ...

3:30放學.. 不過我想可能實際會好d.
今早校車早到, ee 重落車好友善的接個女上車..

真係無想過你個女會發脾氣.. 我個女間中會, 都只係會對家人..  我想你真係有d擔心, 不過係人都話一上小一各方面都會變好些...

原帖由 mmak 於 09-8-29 14:38 發表
fumiko,

你囡係咪坐保母車 ??...
4:40落車 ??... 咁放學幾點吖??

我囡架校車唔俾早幾個站落車呀, 有D失預算tim...我地都要趕上堂... 好彩有夏令時間會放早咋...
或者會將D ECA改遲D... 你地改唔改到??

我希望 ...

mmak,

我地係學校外判的校車公司, 個女坐的車係細車, 最細個隻..今早校車又係早左10分鐘係到等..我個女話已同同車8個同學中的7個成好朋友, 最後一個係無坐車...婆婆話佢講到唔落車..

真係無想個你位小姐都有d性格喎..唯有自己eq 高d唔好沖動.. 保持平靜慢慢講啦... 我想大部份媽咪都係要受這些架啦..

你地昨天都好充實喎, 我就放工趕死趕去接英文放學..返樓下食飯即上樓睇書包執書包及完成一大"踏"通告..

原帖由 mmak 於 09-9-1 18:32 發表
fumiko,

我地今朝架就校車準時到,個 ee 都係落埋車接小朋友, 放學接囡都係咁....ee 落咗車 然後小朋友先行落車, then 交個女俾我,  我都唔係好慣, 通常上落車都好趕架嘛...

你地係咪保母車, 咁都唔錯吖... 架車係 ...

Mmak, 你去台北呀?
我正為個女term break 安排外遊, 在選沙巴定台北..
台北除babyboss, 六福公園, 動物園外都唔知做mug 好..聽講飛牛養場同多啦A夢都好遠..有沒有資料分享?

原帖由 mmak 於 09-9-24 09:08 發表
fyeung,

畢業禮嗰張相, 我都影得嘛嘛地咋....
俾人吹... 求求其其影咋...
anyway, email 俾你...

提提你, 星期日 帶埋babyboss 張card俾我, thanks.

mmak
你地10月尾都term break?
singapore 都好架, 我地四月去時住sentosa, 好好玩..啱zoe 呀!

fyeung, 可唔可以講下台北有mug好去?  唔該晒!

原帖由 mmak 於 09-9-25 13:39 發表
fumiko,

可能10月尾去台北 ??..... 未confirm吖, 我hubby 話singapore 有 promotion ??

我上次都係去babyboss, 夜市 & 動物園...

飛牛養場 & 多啦A夢 ??? 未去過??
fyeung 啱啱去完...  要請佢分享吓....

...

fyeung,

唔該晒! 都想去多啦A夢樂園但車程長, DADDY 唔係好buy..如果唔去就好似玩唔到4天..要再想想.

原帖由 fyeung 於 09-9-26 00:21 發表
fumiko,

收到,即刻報料!!
baby boss mall玩左1日,星期一到星期四玩一日架pass比較抵,小朋友都非常之enjoy.必玩項目:消防員,警察,救護員,model,航空服務員,太空人.

多啦A夢係小人國內,係桃園縣,近機場,從台北市中心 ...

meowross,

thanks a million.

原帖由 meowross 於 09-9-28 10:11 發表
fumiko

我update 左個blog, 您可以睇下個taiwan trip d 野....

您search: [email protected]

fyeung

10/1 入去, 我張cheap pass 好似入唔到???

我返而驚落雨多d 喎....

...

meowross,

睇到你個blog, 好似5天又ok 喎.
唔該想問下你覺得沙巴好d定台北好d?

原帖由 fumiko 於 09-9-28 12:27 發表
meowross,

thanks a million.

我地都係想book 這間酒店.. 問近package 價..

要tour guide 嗎? 我以為可以自己攪店tim..上網睇以為係酒店book d local tour 就ok..

死啦, 要做多d research 先得..

麻煩你比個tour guide 的資料我呀..唔該晒!

原帖由 meowross 於 09-9-28 14:40 發表
唔到我話事 ~ 我囡話: babyboss 唔係唔好玩, 但有時唔知佢地講咩....

佢始終都係鍾意陽光海灘....佢好鍾意上次沙巴間酒店...話睇日落好靚....話出年要去多次!

我夠知靚吖, 但同台灣比, 貴好多....

但您要預左沙巴 ...
‹ 上一主題|下一主題