用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬小學 2009 - 1C 班 請進
樓主: rebeccalo
go

2009 - 1C 班 請進 [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆 1# rebeccalo 的文章

請問下星期英文默セ.

默grammar book 教咗嗰d 囉.
原帖由 rebeccalo 於 09-10-1 23:29 發表
請問下星期英文默セ.
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

醒目開學勳章

原帖由 safarimama 於 09-10-2 00:05 發表
默grammar book 教咗嗰d 囉.  

係唔係所教/做的3頁功課

原帖由 rebeccalo 於 09-10-2 00:25 發表

係唔係所教/做的3頁功課

之之話unit 1。
要識串晒d 字架? 我以為考grammar 唔係默書添。。。
唔知佢識唔識串架呢?

旅行日我都有影相,你地俾個email 我send俾你地好嗎?

醒目開學勳章

原帖由 Mcada 於 09-10-2 07:56 發表
旅行日我都有影相,你地俾個email 我send俾你地好嗎?

thank you , [email protected]

醒目開學勳章

原帖由 Mcada 於 09-10-2 07:54 發表

之之話unit 1。
要識串晒d 字架? 我以為考grammar 唔係默書添。。。
唔知佢識唔識串架呢?

thank you

回覆 1# rebeccalo 的文章

慘!! 阿女掉咗去坐最最.....最尾最邊嗰個位....!!! 都唔知佢聽唔聽到書.....c 得!!!

原帖由 safarimama 於 09-10-2 16:08 發表
慘!! 阿女掉咗去坐最最.....最尾最邊嗰個位....!!! 都唔知佢聽唔聽到書.....c 得!!!

唔驚啦,我個女咁細粒坐都睇到,今日掉位呀?之之去左上泳班未放學,慘啦,佢冇得同陶陶坐實唔開心。

mcada,
之之好似坐第一呀, 但就應該唔係同陶陶一齊!阿女知我擔心就同我講: "媽媽,唔好咁擔心啦, 我會專心d, 聽唔到咪舉手問囉, 老師仲叫我跟埋隔離位同學d野, 老師應該係信得我過先叫我坐嗰到, 冇問題架, 你放心吧!"  阿女對耳朵唔係好靈敏, 希望佢醒醒目目啦, 仲要快d再增高!! 距離黑板寫功課嗰邊最遠, 都知佢對蒙豬眼掂唔掂! 到時真係要搵你地問多d.
原帖由 Mcada 於 09-10-2 16:12 發表

唔驚啦,我個女咁細粒坐都睇到,今日掉位呀?之之去左上泳班未放學,慘啦,佢冇得同陶陶坐實唔開心。

原帖由 Mcada 於 09-10-2 07:56 發表

thanks.. [email protected]
開學日有冇影相呀,如果有都send比我呀....
thank you very much

原帖由 safarimama 於 09-10-2 16:08 發表

Safarimanma,

NO problem la,  老師信得佢先比lee個位佢..
kelly去咗第三個位

哈哈.....知啦..知啦.....sorry! sorry! ....因file太大,會盡快send 條link 俾你!
原帖由 Joyce000 於 09-10-3 00:02 發表

thanks.. [email protected]
開學日有冇影相呀,如果有都send比我呀....
thank you very much

呀女坐係對正老C個位,呀女話老C話佢成日傾計,要佢坐呢個位呀,仲搵左幾個乖既同學係附近睇住佢添呀,笑死我~ 佢自己就話冇hard feeling,仲話自己控制唔到唔傾計,老C幫佢控制wor... 希望有改善啦。

回覆 1# Mcada 的文章

C 班媽咪,
請問C班是星期幾上英文閱讀課? 你們有冇收過學校的英文圖書回家呀?
而GRAMMAR 堂又是否星期五上呀, 本GRAMMAR BOOK 要否日日帶呢?

醒目開學勳章

回覆 8# safarimama 的文章

阿女,掉坐門口第二個位 , 希望可以聽清楚老師說話

原帖由 safarimama 於 09-10-4 10:40 發表
C 班媽咪,
請問C班是星期幾上英文閱讀課? 你們有冇收過學校的英文圖書回家呀?
而GRAMMAR 堂又是否星期五上呀, 本GRAMMAR BOOK 要否日日帶呢?

閱讀課 - WED
GRAMMAR 堂 - FRI, 除左fri, 其他日子都不用帶grammar book.

另外"英文圖書"是什麼? 是否閱讀計劃果本紀錄? 中英文都係同一本紀錄內...

safarima,
早前有一份叫"英文堂的安排"既備忘有晒你剛才問既問題, 你有嗎? 要唔要我send一個copy俾你?

今日果個常識評估真係唔知做咩, 呀女話睇報紙就ok....
想問大家明天既grammar quiz要唔要識串晒所有unit 1既字呀?

HI MCADA,
你手上的是否俾B班嗰張通告?如果係我都有, 但英文堂的安排C班是否跟B班一樣呢?
至於英文QUIZ, 我見阿女本手冊有寫埋SPELLING 尼個字, 咁串咗D字比較好些.
原帖由 Mcada 於 09-10-5 09:26 發表
safarima,
早前有一份叫"英文堂的安排"既備忘有晒你剛才問既問題, 你有嗎? 要唔要我send一個copy俾你?
‹ 上一主題|下一主題