用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 09 - K1(請來報到)
樓主: CandiceMaMi
go

09 - K1(請來報到) [複製鏈接]

Euan Lau - Boy - 1D - Kowloon Bay
Hazel Chan - Girl -1D - Lai Chi Kok
Calvin Hung - Boy- 1B- Hang Hau
Catherine Chan - Girl - 1B - Kwun Tong
Jason Wong - Boy - 1F - Kowloon City
Bosco Cheng - Boy - 1C - Kowloon Bay
-Sam Lau - Boy - 1A - Tsing Yi
Him Lai - Boy - 1D - Diamond Hill
Isaac Chin - Boy - 1D - Tsuen Wan
Nicole Sim - Girl - 1F -- kln tong
Nicholas Sim - Boy - 1A --- KLN TONG
Tyler Brown - Boy - 1A ---Ho Man Tin
Crystabella Chan - Girl - 1A - Kowloon City
Teena Choi - Girl - 1A - Sha Tin

我都覺得一班只得一個專業教師,要睇住20個小朋友,實在太吃力。

我見到班主任又要照顧個別小朋友,又要睇時間做呢樣做嗰樣,仲要教assistant做野,好似好慘咁。

dear CandiceMaMi,

am really surprised about the ratio you mentioned. would you mind telling the name of the KG?

hi ritalpy,

係呀,我小朋友讀A班。當初我睇金巴倫嘅資料,07年師生比例係1:8,後來就1:15,家陣睇黎好似唔同。

hi Minty,

我估係因為我地之前咁多家長入曬課室先至覺得焗,我久唔久就摸下我隻B,佢係第一日熱d,之後都冇出汗。如果話驚流感,開大冷氣係唔會有幫助,應該熄冷氣開門開窗,但天時暑熱又好難提出d咁嘅要求。其實我覺得現時課室溫度OK。你小朋友係邊位?

K1第一個星期開學有咁樣效果,我已經幾滿意,整體rundown好暢順,Miss Yiu好俾心機,好照顧小朋友,睇得出真係擺個心落去,希望Miss Choi多多加油!:)

我相信Miss Fung,佢係大內總管,學校在其帶領下一直有良好口碑,值得俾多d時間同耐心配合學校一齊教好小朋友。

Tiffany,

我個返學唔喊唔係佢叻,係佢真係鍾意返學有得玩。個個小朋友性格都唔同,學校課程設計都幾有趣,我估Crystabella都唔會喊好耐,應該好快習慣,我對佢有信心!

今朝上校車都okay,我見司機開車都唔算太快。

w2b,

你過獎喇,Teena係好多野講,但好多時都九唔搭八,聽到我地R曬頭架!

Tyler都好野丫,Miss Yiu打電話俾我,我順便問埋佢,佢話Tyler同Crystabella入到課室就冇喊,同其他同學仔一樣玩玩具。

N1A今日全班冇喊,各位媽咪係成功架!

Tiffany,

你個icon好搞笑,見親都忍唔住笑。Crystabella今日上車好d嗎?

Teena其實計正只係在屋企附近的幼兒園返左幾個月半日制pre-nursery,近半年都冇返過學。

我覺得小朋友只係性格唔同,而家真係睇唔出我隻B有乜特別叻,佢都唔係大好多,6月頭出世。 反而我覺得Crystabella好醒,佢上個禮拜喊果陣,對眼係射住出黎外面架,楚楚可憐地出招引你入去陪佢,一到茶點時間就停戰。有性格,有個人風格,堅持著黑鞋! 我都話Crystabella得架啦,幾快習慣,好叻女呀!

Tyler既鬈毛好可愛,亦係有性格之人,堅持著白鞋! 而且都適應得好快,叻仔!

Tiffany,

呵呵,咁足以證明Crystabella係食腦之人!! 希望你搵得到合適的保姆車啦!
‹ 上一主題|下一主題