用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有無入左沙田培英家長?
go

有無入左沙田培英家長? [複製鏈接]

原帖由 牛咪咪 於 09-7-10 23:08 發表
小朋友入左培英, 有無家長都係一樣, 入來傾下?

牛咪咪恭喜你!培英是一所好學校,據我那位對學校很有研究的姑爺說。

原帖由 magmagyau 於 09-7-14 23:30 發表
我仔仔係九龍城網...第一志願..今年培英有17個位.......都幾開心架...仲有個best friend...讀培正小...都入左培英...仲開心..   

magmagyau,
17個位你都派到,簡直是中了六合彩!

我也是中了六合彩!不過多你2個位,也是九龍城區。

原帖由 magmagyau 於 09-7-15 16:22 發表
恭喜你呀!請問你中左邊間-------六合彩:joyous: :joyous: quote]原帖由 johnmon 於 09-7-15 15:55 發表

magmagyau,
17個位你都派到,簡直是中了六合彩!:joyous ...

哈哈!喇沙書院囉!

原帖由 牛咪咪 於 09-7-15 20:46 發表
17志願派到培英?吾係嗎?

牛咪咪,

不是第17志願,而是僅得17個位且排在第一志願。

而且培英係我去甘多間中學, 見學生最投入去SALES佢學校最親切0既一間學校, 最緊係佢投入開心甘去讀

牛咪咪,

你真是很乖和勤力哦,這麼多間學校也走勻。  

原帖由 牛咪咪 於 09-7-18 21:13 發表
今日亞女去左上英文班, 話已經識左D新同學啦

這樣很好,那些老師同你一樣勤力,這樣倒好,讓他們早日適應環境和同學,到開學時便駕輕就熟。 請問要上多少天 英文班?

原帖由 牛咪咪 於 09-7-18 21:32 發表
今日係一日, 老師係外籍老師, 其實係等D同學熟識下, 月尾有一星期, 都係成個AM都係學校, 8月仲有日營5日到, 您小朋友無去咩

牛咪咪 ,

我的兒子不是派頭往培英,只不過路過,看到你的女兒入讀此校,替你高興而已。

我兒也有Summer Bridging Programmer,足足一星期且在15/8開始。

原帖由 牛咪咪 於 09-7-19 14:38 發表
哦. 係呀, 甘您小朋友去左邊間呀

喇沙書院。

剛剛看見你很不開心的那個post,知你和女兒有些不開心的事情發生,放鬆些,不重要的可以放手讓他們自己來。就像今天早上的天氣很惡劣,橫風橫雨,時大時細,我跟兒子說:「姑媽要早點返回教會,只有你一個獨自乘車返回教會,有點危險,要不要媽媽陪你」。怎知他說:「不用了,我自己會照顧自己,你始終要放手讓我自己來。」我這個老媽只好說:「那麼你自己小心點,到達後,打電話回來報平安吧!」若當時大家各持己見,又將會上演六國大封相,只好退一步吧!
‹ 上一主題|下一主題