用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 英話能力評估
go

英話能力評估 [複製鏈接]

有無人知道聽日的英語能力評估係要考D咩嫁,我好緊張呀!
   0    0    0    0

7月11日之小一家長會如常進行,惟當日小朋友不用出席,英語能力評估則改期於8月29日舉行,有關詳情於家長會中告知。

英語能力評估

Thanks豆豆爸媽,唔知你哋果日有無去呢?
原帖由 linusfong 於 09-7-13 05:48 PM 發表
7月11日之小一家長會如常進行,惟當日小朋友不用出席,英語能力評估則改期於8月29日舉行,有關詳情於家長會中告知。

sure.  Very worry about the english standard as they set it so high.

英語能力評估似乎會考番p1既課程, 因為p1更改咗用p2教科書.

Longman web site cannot login

Longman Web site for ehomework cannot login.  
Have not finish e-dictation.  what happen??????

醒目開學勳章

學校網頁有通告 “朗文出版社網站由4/8-14/8進行維修”.
我剛剛又上到喎. 但唔知會唔會 update 個 record?

Thanks

原帖由 talie 於 09-8-10 18:08 發表
學校網頁有通告 “朗文出版社網站由4/8-14/8進行維修”.
我剛剛又上到喎. 但唔知會唔會 update 個 record?

HAHA , 入硬小班比人輔導,居然一題都吾試答, 激死,浪費了我成個月的心血

原帖由 icydaddy 於 09-8-30 14:00 發表
HAHA , 入硬小班比人輔導,居然一題都吾試答, 激死,浪費了我成個月的心血

小班不是輔導班, 只是多些資源去教她們. 其實入小班仲可以加強小朋友的學習, 是好事來的... 同學間也不會因小班而唔做朋友, 對嗎? 最重要你都肯用個多月去跟.... 開左學繼續, 小朋友好快追上... 加油...

Hello

原帖由 wheno 於 09-8-30 23:30 發表

小班不是輔導班, 只是多些資源去教她們. 其實入小班仲可以加強小朋友的學習, 是好事來的... 同學間也不會因小班而唔做朋友, 對嗎? 最重要你都肯用個多月去跟.... 開左學繼續, 小朋友好快追上... 加油... ...
起碼知道自己可能用錯方法,可以及早改正,是件好事,我相信女兒一定可追上

回覆 11# icydaddy 的文章

ICYDADDY, 今朝見到你送小朋友番學... 唔知有無認錯... 真是一個好爸爸...
Hello

我今朝都有送囡囡番學,唔知見唔見你?

原帖由 wheno 於 09-9-7 10:31 發表
ICYDADDY, 今朝見到你送小朋友番學... 唔知有無認錯... 真是一個好爸爸...
‹ 上一主題|下一主題